10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria denunţă "eforturi de renaţionalizare" ale României, după cazul Atilla Marko

Ungaria denunţă “eforturi de renaţionalizare” ale României, după cazul Atilla Marko

Guvernul ungar apreciază că eforturile autorităților române de renaţionalizare a unor proprietăţi restituite unor organizaţii ecleziastice sunt inacceptabile, informează Mediafax.

Guvernul ungar a fost "şocat" să afle că Attila Marko, un etnic maghiar deputat în România, a fost condamnat definitiv cu suspendare într-un caz de restituire a proprietăţii Bisericii Reformate, a declarat miercuri vicepremierul ungur Zsolt Semjen pentru MTI.

În hotărârea pe care pronunţat-o, Curtea de Apel din Ploieşti a confirmat în parte o hotărâre prin care Biserica Reformată va fi deposedată de titlul de proprietate a proprietăţii restituite, scrie MTI.

În 2012, o curte inferioară a stabilit că imobilul colegiului restituit bisericii de către un organism din care a făcut parte şi Marko a reprezentat un "abuz (de autoritate) împotriva interesului public" şi i-a condamnat la închisoare cu executarea pe membrii organismului.

Hotărârea primei instanţe a fost primită cu nemulţumire de către etnici maghiari din România, care au perceput-o ca pe deposedare a bisericilor de proprietăţile restituite, potrivit agenţiei.

Imobilul în care funcţionează colegiul, la fel ca alte proprietăţi bisericeşti, au fost confiscate în timpul regimului comunist din România.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă