8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn social-democrat, desemnat primarul interimar al Devei. Edilul orașului, condamnat definitiv la...

Un social-democrat, desemnat primarul interimar al Devei. Edilul orașului, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

Social-democratul Ovidiu Moș, viceprimar al Devei, a fost desemnat primarul interimar al municipiului, după ce fostul edil a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare, informează Agerpres.

Viceprimarul Ovidiu Moș a fost singurul candidat propus pentru a fi ales în funcția de primar interimar al municipiului Deva, până la viitoarele alegerile anticipate. El a primit 12 voturi pentru și unul împotrivă din partea consilierilor locali.

„O să am o discuție cu colegul Răzvan Mareș (viceprimar în funcție, n.r.), cu care am colaborat foarte bine până acum pe toate proiectele municipiului Deva. Sunt convins că vom întocmi și altele pentru viitor. Am o expertiză pentru că am fost viceprimar și în mandatul trecut și consider că pot să coordonez și activitatea de primar", a declarat primarul interimar Ovidiu Moș.

El a infirmat zvonurile potrivit cărora ar urma să facă schimbări în cadrul primăriei și a precizat că era nevoie de alegerea unui primar pentru că, altfel, activitatea instituției și a unor servicii subordonate s-ar fi blocat.

Al doilea viceprimar al Devei, Mareș Răzvan (PSRO), a lipsit de la ședință, el motivând ulterior că decizia de a absenta a fost una politică, luată de grupurile consilierilor PSRO și PNL. „A fost o decizie politică luată de grupurile PSRO, PNL, de a nu participa la ședință și de a-i lăsa să-și facă majoritatea (PSD, n.r.). Nu am putut să votăm cu PSD, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta la ședințe. Vom munci la fel, voi la fel de activ și nu vom bloca niciun proiect al primăriei", a declarat Mareș.

La ședință au fost prezente grupurile complete ale consilierilor locali PSD (6 consilieri), ALDE (2) și UDMR (2). În ciuda celor stabilite de către liderii locali ai PNL și PSRO, un consilier local PNL și doi de la PSRO au participat la lucrări și la procesul de vot.

„Am văzut și noi ceea ce se întâmplă în partidele noastre și vom analiza foarte bine. La PSRO, cel puțin, vom lua măsurile care se impun și pe care le vom comunica. Au fost doi consilieri PSRO care n-au respectat decizia partidului, o să ne întâlnim astăzi în ședință de Birou și veți ști ce urmează", a explicat viceprimarul Răzvan Mareș, președinte al filialei județene PSRO Hunedoara.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Mircia Muntean și a menținut sentința dată de instanța de fond în iunie 2016.

Inițial, Mircia Muntean a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ulterior, în iunie 2016, el a primit, într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, iar Mircia Muntean va executa șase ani de închisoare.

 

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă