8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn fost director al DSVSA, trimis în judecată pentru conflict de interese....

Un fost director al DSVSA, trimis în judecată pentru conflict de interese. Controla societăți prin interpuși

Fostul director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, Ion Florin Rădulescu, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, după ce a fost acuzat că a favorizat o întreprindere și o societate, pe care le controla prin interpuși.

Procurorii anticorupție din Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Florin Rădulescu pentru conflict de interese, în formă continuată, și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, în perioada 2009-2014, Ion Florin Rădulescu, în calitate de director executiv al DSVSA Caraș-Severin la data faptelor, a ”îndeplinit acte și a participat la luarea unor decizii prin care s-au obținut, în mod direct, beneficii patrimoniale în favoarea unei întreprinderi individuale şi a unei societăţi comerciale pe care inculpatul le controla în mod indirect, prin intermediul altor persoane”.

Concret, Rădulescu a aprobat raportul unei proceduri de licitație din care rezultă că întreprinderea respectivă a adjudecat circumscripțiile Caransebeș, Păltiniș și Sacu în ceea ce privește activităţile sanitar-veterinare şi a semnat, în calitatea sa de director executiv, un acord cadru încheiat între DSVSA Caraș-Severin și întreprinderea respectivă, precum și contractele subsecvente la acest acord.

”De asemenea, în perioada 2011-2014, inculpatul a semnat ordonanțările de plată emise de DSVSA Caraș-Severin și a avizat ca bun de plată facturile fiscale emise de cele două societăţi pe care le controla, în vederea încasării contravalorii acțiunilor sanitar-veterinare de către cei doi operatori economici”, mai arată sursa citată.

Procurorii anticorupție mai susțin că, în perioada 2009-2014, Rădulescu ”a efectuat operațiuni financiare sub forma retragerilor de numerar, transferurilor de numerar și a depunerilor de numerar/creditărilor, în numele și pe seama celor doi operatori economici aflați în relații contractuale cu DSVSA Caraș-Severin, în domenii de activitate a căror coordonare și implementare o asigura acesta”.

Mai mult, Rădulescu a exercitat administrarea celor două societăţi, urmărind veniturile și cheltuielile acestora, ocupându-se de aprovizionarea cu materiale sanitar-veterinare necesare desfășurării activității, dispunând cu privire la plata salariilor angajaților, plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă