11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bebeluș a murit la Iași, în timpul botezului. Surse: Copilul s-ar...

Un bebeluș a murit la Iași, în timpul botezului. Surse: Copilul s-ar fi înecat cu lapte

Un bebeluș de o lună a murit, sâmbătă, după ce a făcut stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez, în localitatea ieșeană Curături din comuna Ciurea, informează Ziarul de Iași.

Oamenii au sunat de urgență la 112, iar un echipaj de la Ambulanță cu medic a pornit spre locul în care se desfășura slujba. În acest timp, părinții copilului au pornit la drum și s-au întâlnit cu salvatorii pe drum. La scurt timp, au început manevrele de resuscitare, iar copilul a fost dus la spitalul „Sfânta Maria" din Iași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță, Nicolai Pralea, „bebelușul prezenta cianoză, fără puls, fără respirație, s-au început manevrele de resuscitare, a fost intubat și ventilat mecanic".

Se pare că micuțul a fost scos din cristelniță și dat în brațele nașilor. În momentul în care acesta ar fi trebuit să primească Sfânta Împărtășanie s-a observat că nu mai respira. Potrivit datelor adunate de polițiști, bebelușul de o lună ar fi plâns încă dinainte de a intra în Biserică, astfel că părinții i-au dat lapte. Copilul a continuat să plângă și în timpul evenimentului religios, potrivit sursei citate.

Surse: Bebelușul s-ar fi înecat cu lapte

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Medifax,  rezultatul neccropsiei arată că bebelușul s-ar fi înecat cu lapte. 

La rândul lor, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că slujba de botez s-a desfăşurat normal şi că preotul nu a făcut niciun gest neobişnuit.

„L-am întrebat pe preot dacă ia în calcul totuşi posibilitatea ca la momentul scufundării în apă copilul să fi înghiţit apă şi el a exclus total. La spital am înţeles că s-a găsit lapte în gura copilului, nu ştie preotul ce ar fi putut duce la decesul copilului, era foarte afectat de tot ce s-a întâmplat. El, după ce încheiase slujba, era în Sfântul Altar când a auzit în biserică agitaţie, atunci s-a întors şi împreună cu tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până a venit salvarea”, a declarat Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Oamenii din satul Curături, comuna Ciurea, consideră că preotul nu a fi greşit cu nimic şi spun că imediat după incident părinţii erau disperaţi.  

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă