15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din judeţul Olt şi soţia lui se numără printre victimele...

Un bărbat din judeţul Olt şi soţia lui se numără printre victimele accidentului din Austria, în care au murit cinci români

Un tânăr de 34 de ani, originar din comuna Movileni, judeţul Olt, şi soţia lui, în vârstă de 30 de ani, se numără printre cei cinci români morţi în accidentul produs pe o autostradă din Austria, transmite luni Mediafax.

Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul implicat în accident în apropiere de Viena. Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii.

Primarul comunei Movileni, Sorin Toma, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul a putut fi identificat cu ajutorul probelor ADN puse la dispoziţie de către o soră a sa, care lucra în Germania şi care a mers la faţa locului imediat ce a auzit despre tragedie.

Din păcate, soţia lui Ionuţ nu a putut fi încă identificată, urmând ca rudele tinerei, originară din judeţul Călăraşi, să ajungă în zilele următoare în Austria.

„Este o adevărată tragedie. Veneau acasă pentru a fi naşii unor tineri de la noi din comună. Anul trecut au mai fost în ţară şi au făcut cununia civilă la Movileni. Suntem alături de familie şi îi vom sprijini cu tot ce vom putea", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul din Movileni, Sorin Toma.

Cei doi soţi se numără printre cele cinci victime decedate pe loc, în urma accidentului produs duminică lângă Viena, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, potrivit Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În microbuz se aflau 8 români, cinci murind pe loc în urma accidentului, iar trei au fost răniţi grav şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat încă de duminică la spitalul unde au fost internaţi românii răniţi în accident, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a le acorda asistenţă consulară.

„Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite. Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, a arătat MAE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă