Tribunalul Dolj a reluat de la zero procesul lui Darius Vâlcov

de Roxana Petre , 14 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:11, 14 septembrie 2017

Magistraţii Tribunalului Dolj au admis cererea fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, de a se prezenta la Poliţia Slatina o dată la două săptămâni, ca obligaţie a controlului judiciar, în timp ce procesul său va fi reluat de la zero, informează Mediafax.

 Magistraţii de la Tribunalul Dolj au hotărât să menţină măsura controlului judiciar faţă de Bogdan Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi senator de Olt. Hotărârea a fost luată la primul termen al dosarului mutat de la Tribunalul Olt, în care Vâlcov este judecat pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, al doilea dosar în care fostul senator oltean a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Totodată, judecarea cauzei pe fond a fost amânată pentru 11 octombrie.


Astfel, procesul lui Vâlcov va fi reluat de la zero, reaudierea martorilor urmând să înceapă din octombrie, când se vor prezenta în faţa instanţei doljene Cristian Ramba şi Alexandru Mocanu.

Decizia CEDO, aplicată şi în cazul lui Liviu Dragnea, a determinat instanţa din Dolj să pună în discuţie la termenul de miercuri necesitatea readministrării probelor, aspect susţinut şi de avocaţii inculpatului, care au precizat că „judecătorul care se pronunţă trebuie să fie şi cel care a administrat probele, să-şi facă o convingere intimă cu privire la acestea”. Reaudierea martorilor a fost susţinută în faţa instanţei şi de Darius Vâlcov.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. Admite cererea formulată de inculpat. Modifică conţinutul obligaţiei impusă acestuia de a se prezenta săptămânal la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, Poliţia Municipiului Slatina, respectiv o dată la două săptămâni. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. (…) Pe fondul cauzei, pentru audierea martorilor Ramba Christian Virgil şi Mocanu Marian Alexandru, se amână cauza la 11.10.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.


Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Vâlcov.

În acest dosar, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în anul 2015, pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

 

Comentarii

 • ioan

  14 septembrie 2017 16:18

  acesti magistrati fac parte dintre aceia care au deturnat adevarata justitie. talharii care au jefuit si jefuiesc in continuare tara,beneficiaza de inactiunea sau actiunea defectuasa a acestor magistrati. acestia trebuie sa fie inlocuiti si anulat dreptul lor la pensie. precum si parlamentarilor care sunt tradatori de neam si tara .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 septembrie 2017 14:22

  Dea justitia !! ,dea BABA OARBA !!,dea ALBA NEAGRA !!,uite-o nu-i !!!!!!!!!!!!!!!!,ce tablouri ?care ?,care mita ?.Uite la el e bine merci ,ras tuns frezat ii lipseste papionul de ginerica !!.Gastile astea au luat-o razna ,nu mai au nici macar simtul masurii.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 septembrie 2017 14:22

  Dea justitia !! ,dea BABA OARBA !!,dea ALBA NEAGRA !!,uite-o nu-i !!!!!!!!!!!!!!!!,ce tablouri ?care ?,care mita ?.Uite la el e bine merci ,ras tuns frezat ii lipseste papionul de ginerica !!.Gastile astea au luat-o razna ,nu mai au nici macar simtul masurii.

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  14 septembrie 2017 14:16

  Nimic surprinzător, judecători corupți, promovați pe șpăgi-asa cum au terminat fac.-desi au salarii uriașe într-o țară săracă,dau soluții care uimesc oamenii...ar trebui dați afară,să nu poată fi avocați,cons..jurid.,să nu beneficieze de pensii nesimțite iar unii anchetați și condamnați. Corupția din magistratură este uriașă și numeni nu acționează. Bine că babuta cu pătrunjelul, fără casă de marcat,este sancționată de marii deștepti,că omul de rand,fără bani și pile politice înfundă mititica.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design