4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialTrei primari din Argeş au rămas fără mandate, ca urmare a unor...

Trei primari din Argeş au rămas fără mandate, ca urmare a unor condamnări definitive

Primarii din localităţile argeşene Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel au rămas fără mandate, după ce prefectul judeţului a semnat ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen ca urmare a condamnării definitive a celor trei edili şi a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică, informează Mediafax.

Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor primarilor de la Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel, după ce secretarii celor trei localităţi au întocmit referatele prin care se constată că în cazul celor trei primari instanţele de judecată au emis sentinţe penale definitive prin care li se interzice dreptul de a ocupa funcţii publice, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Argeş.

Astfel, au rămas fără mandate primarul oraşului Câmpulung, Călin Ioan Andrei, primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan, şi primarul comunei Albeşti de Muscel, Ion Năftănăilă.

Călin Ioan Andrei, primarul municipiului Câmpulung şi Ion Ştefan, primarul comunei Budeasa, au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi în dosarul în care, la începutul acestei luni, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani şi opt luni de închisoare, pentru că a accesat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro în baza unor documente false.

Cei doi primari au fost trimişi în judecată alături de Nicolescu şi de alţi inculpaţi în luna mai 2011, iar pe parcursul procesului penal au fost realeşi în funcţii.

Primarul comunei Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi într-un dosar în care a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave; schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma continuată şi conflict de interese.

Faptele pentru care procurorii DNA l-au inculpat pe primarul din Albeştii de Muscel au avut loc în 2007, iar dosarul a fost trimis în instanţă în 2011, între timp Năftănăilă fiind reales în funcţie.

Cele mai citite

Româncă ucisă de un conațional lângă o gară din Italia

O româncă de 56 de ani, Camelia Ion, a fost ucisă de un conațional în apropierea unei gări din Civitavecchia, provincia Roma, Italia. Femeia,...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Scor preliminar strâns la referendumul din Republica Moldova: NU 50,09% și DA 49,91%

La referendum alegătorii au avut de răspuns la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Până în această dimineață, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă