22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialToate AVIOANELE de LUPTĂ ale Armatei Române au survolat zona de est...

Toate AVIOANELE de LUPTĂ ale Armatei Române au survolat zona de est a ţării. Vezi motivul

Forţele Aeriene Române au ridicat de la sol şi au trimis deasupra Moldovei aproape toate tipurile de aeronave militare.

Printre acestea s-au numărat avioanele MiG 21 LanceR, IAR-99 Şoim, C-27J Spartan şi YAK-52, precum şi elicoptere IAR 330 SOCAT.

Demonstraţia aeriană, cu durata de patru ore, s-a desfăşurat sâmbătă, pe aerodromul Bacău, cu prilejul aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Bazei Aeriene 95.

Una dintre cele mai spectaculoase evoluţii a fost a generalului de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei Aeriene Feteşti, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de MiG 21 LanceR.

La spectacolul aerian de la Bacău a asistat şi şeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă.

La demonstraţia aeriană au participat şi piloţi civili, cu aeronave Extra 300, Zlin Z-142, Apollo Fox, Cesna 210 şi Wilga.

Publicul aflat pe aerodrom, circa 3000 de oameni, se aştepta să vadă pe cerul Moldovei şi avionul F-16, recent achiziţionat de România, dar acesta a lipsit din program, nefiind încă în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Primele avioane F-16 ar urma să intre în dotarea României în anul 2016.

Citeşte şi:  Flota de transport aerian a Europei, care lansează PARAŞUTIŞTI, se antrenează în Portugalia. Ce avioane are România

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă