8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Crimă în gara din Suceava: Un bărbat de 23 de ani,...

FOTO. Crimă în gara din Suceava: Un bărbat de 23 de ani, care a făcut închisoare în Spania, a înjunghiat un polițist. El a fost reținut pentru 30 de zile. Explicația IPJ Suceava: Este posibil ca atacatorul să aibă o fobie față de oamenii legii. Bărbatul ucis va fi avansat post-mortem

UPDATE 18.32: Tribunalul Suceava a admis, vineri după-amiază, propunerea Parchetului de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Beșa, față de care s-a pus în mișcare acțiunea penal de ultraj cu referire la infracțiunea de omor, în cazul polițistului ucis la Suceava. Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Potrivit procurorilor, joi, în jurul orelor 21.30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv stația CFR Suceava și având asupra sa un cuțit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm și mânerul de 10 cm, Ioan Beșa din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a exercitat cu intenție acte de violențe grave și repetate asupra unui agent șef de poliție din cadrul SJPT Suceava — PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

17.10: Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus președintelui Klaus Iohannis acordarea distincției „Ordinul Național pentru Merit'' polițistului Sorin Vezeteu, înjunghiat la Suceava, potrivit Agerpres.

Totodată, Carmen Dan a spus că familia victimei va primi asigurarea de viață, în cuantum de 20.000 de euro, iar soția lui Sorin Vezeteu va putea fi angajată în MAI, în cazul în care va solicita acest lucru. Totodată, copiii polițistului decedat vor primi pensie de urmaș.

Ministrul de Interne a mai precizat că are în vedere schimbarea legislației care prevede folosirea de către oamenii legii a armamentului din dotare și, în context, a pledat pentru implicarea societății civile în această dezbatere. Pe de altă parte, ea a menționat că ordonanța Executivului care prevede înghețarea posturilor vacante din sistemul bugetar nu va afecta instituția pe care o conduce, arătând că până în toamnă va fi încadrată promoția de absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”și că își dorește încadrarea din sursă externă, precum și reîncadrarea unor foști polițiști sau cadre militare care au intrat în rezervă sau au fost disponibilizate.

14.20: Colegul poliţistului ucis cu mai multe lovituri de cuţit în gara Burdujeni din Suceava a transmis pe Facebook un mesaj către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prin care o întreabă retoric câţi oameni ai legii trebuie să mai moară ca să se ia măsuri.

"Nu a trecut o lună de când «urlam» public: NE MOR COLEGII ÎN STRADĂ!! I-a păsat cuiva? NU…au decis să fiu cercetat pentru asta. Colegul meu, iertate fie-i păcatele, lucra SINGUR, cu bună-ştiinţa şefilor, pe care personal îi consider direct răspunzători, VINOVAŢI de moartea lui Sorin…încă nu-mi vine să cred că nu mai e… Câţi mai trebuie să murim, Doamna Ministru? Pe câţi dintre noi mai trebuie să avansaţi subinspector post-mortem, Doamna Ministru? Câte soţii şi copilaşi mai trebuie să plângă, «consolaţi» de mesajele fade ale MAI, în timp ce îşi înmormântează eroii?", a scris Bogdan, un coleg al poliţistului Sorin Vezeteu, pe pagina sa de Facebook.

Suspectul în cazul polițistului înjunghiat în Gara din Suceava ar fi un recidivist. Tânărul se întorsese acasă, după ce executase o condamnare pentru acte de violență în Spania, potrivit Agerpres. Bărbatul și-a recunoscut fapta, refuzând să explice care a fost motivația din spatele gestului său. El a mai afirmat că nu o cunoștea pe victimă.

"Autorul crimei şi-a recunoscut fapta, însă nu şi-a motivat gestul. Este posibil ca el să aibă o fobie faţă de poliţişti, după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost reţinut în Spania şi a stat în arest", a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Polițistul ucis în Gara Suceava (Burdujeni), Sorin Viziteu, se afla în timpul serviciului în momentul în care a fost înjunghiat, suspectul fiind reținut, un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mironu și care ar fi recidivist.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, Ionuț Epureanu, a precizat că suspectul în cazul crimei, un tânăr de 23 de ani, din Mironu, Ioan Beșa, a fost prins la puțin timp după comiterea faptei și reținut, în prezent, aflându-se în arestul poliției.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul l-ar fi atacat cu un cuțit, apropiindu-se prin spate de polițist, și l-a înjunghiat, provocându-i mai multe răni la gât și pe corp. Martorii au relatat că polițistul a încercat să se apere, dar nu a avut nicio șansă, în condițiile în care, deși era doborât la pământ, agresorul continua să-l înjunghie.

În zonă a intervenit imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care a încercat resuscitarea polițistului, dar nu a putut decât declara decesul.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă