3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialBucureştiul a fost exclus ca variantă de relocare a Agenţiei Europene a...

Bucureştiul a fost exclus ca variantă de relocare a Agenţiei Europene a Medicamentului. Sediul EMA va fi la Amsterdam

UPDATE 21,00: Orașul Amsterdam va găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), anunță agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP și Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural — tragerea la sorți.

La a doua rundă de vot au candidat Milano, Amsterdam și Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziții în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obținând locul al patrulea și ieșind astfel din cursă.


Oraşele Milano, Amsterdam şi Copenhaga au trecut în turul al doilea de vot al Consiliului UE privind stabilirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, dar Bucureştiul n-a reușit să treacă de primul tur, afirmă, luni, surse europene citate de Mediafax.

Conform unor surse europene citate de publicaţiile EUObserver şi Politico.eu, oraşele Milano (Italia), Amsterdam (Olanda) şi Copenhaga (Danemarca) au obţinut cele mai multe puncte în urma primului tur de vot desfăşurat în Consiliul UE pentru Afaceri Generale, astfel că vor trece în turul al doilea.

Practic, Bucureştiul a fost exclus după primul vot.

În cazul în care niciunul dintre cele trei oraşe nu va obţine suficiente voturi în a doua sesiune de vot, va fi organizat al treilea vot, în care miniştrii de Externe şi de Interne ai statelor Uniunii Europene vor avea de ales dintre două oraşe.

19 oraşe europene, inclusiv Bucureştiul, au candidat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), instituţie care trebuie mutată din Marea Britanie în contextul ieşirii acestei ţări din UE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...

Avertizare Salvamont: Risc ridicat de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

Riscul actual de avalanșă este însemnat și poate crește în următoarele zile, din cauza ninsorilor suplimentare prognozate Salvamont Brașov avertizează că, în această perioadă, riscul...

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....
Ultima oră
Pe aceeași temă