8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSRI nu fioloseşte tehnică "descoperibilă" de persoane neautorizate"

SRI nu fioloseşte tehnică “descoperibilă” de persoane neautorizate”

Dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de Interne Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea. 

"Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat", a afirmat Marincea la România TV, precizând că nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine.

Marincea a ţinut să elimine orice speculaţii conform cărora SRI ar avea legătură cu dispozitivul găsit în locuinţa ministrului Carmen Dan.

"SRI este un serviciu de contraspionaj, care îi prinde pe spioni, nu spionează. SRI nu fioloseşte tehnică "descoperibilă" de persoane neautorizate", a menţionat purtătorul de cuvânt al SRI.

purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că nu este în responsabilitatea legală a Serviciului să asigure protecţia contrainformativă a membrilor Guvernului.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă