9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSputnik, vocea propagandei rusești, o vede pe Ana Birchall premier al României

Sputnik, vocea propagandei rusești, o vede pe Ana Birchall premier al României

Sputnik, vocea propagandei rusești, scrie că Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, proaspăt demisionară din Guvernul Grindeanu, ar trebui să propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. 

Sputnik o laudă pe Ana Birchall, spunând despre ea că este ”o persoană cultă, distinsă, dar și extrem de ambițioasă, în același timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuți la o importantă firmă de avocatură din New York, dar și experienței dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în Parlament sau ca ministru.

”Ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace. Ana Birchall ar face o figură deosebită și ar reprezenta România la un nivel foarte înalt pe plan internațional”, mai scrie vocea propagandei rusești. 

Birchall (41 de ani) a ocupat funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene în Cabinetul Grindeanu, căruia coaliția de guvernare PSD-ALDE i-a retras, miercuri seară, sprijinul politic. Este membră PSD din 2005, iar cele mai importante funcții pe care le-a ocupat au fost: consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.

În 9 decembrie 2012, Ana Birchall a obţinut primul mandat de deputat, fiind membră în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, membră în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României în spaţiul Schengen şi preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie România- India. La alegerile din 11 decembrie, Birchall a câştigat un nou mandat de deputat din partea PSD Vaslui. În legislatura trecută, ea a fost preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, comisie condusă acum de Victor Ponta.

În anul 2011, Ana Birchall a câștigat un proces de calomnie pe care îl intentase jurnalistului Iosif Buble. Scandalul a izbucnit după ce pe blogul lui Buble fusese postat un film cu o partidă de sex oral, despre care a lăsat să se înţeleagă că ar prezenta-o pe Ana Birchall. Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză Anei Birchall în procesul intentat lui Iosif Buble, obligându-l la plata unor daune morale şi materiale în valoare de 70.000 de euro.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă