Dan Șova a depus o contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, întrucât ancheta Direcției Naționale Anticorupție în cazul său durează prea mult, informează B1 TV.
Toate documentele depuse de Șova la ICCJ sunt secrete.
Procurorii anticorupție au cerut, miercuri, acte suplimentare de la Senat, în cazul lui Dan Șova. De asemenea, DNA a cerut acte suplimentare pentru toți aleșii cu probleme penale.
Citește și: DNA cere acte suplimentare de la Senat, în cazul lui Dan Șova
Este vorba despre două solicitări separate, venite la Senat de la DNA. Una se referă la cazul Dan Șova, pentru care parlamentarii au votat în 25 martie, și o alta care înglobează toate cererile de urmărire penală, reținere sau arestare preventivă, de anul acesta sau anul anul trecut, care au ajuns la Senat de la DNA.
Prima cerere adresată Senatului vine din partea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie şi este adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fiind datată 14 aprilie 2015.
Cererea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului.
”În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcției Naționale Anticorupție, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan-Coman, cercetat pentru fapte de corupție în dosarul nr.122/P/2012”, se arată în prima cere a DNA emisă Senatului.
Dan Șova a scăpat de arest preventiv după ce parlamentarii au respins cererea DNA. Potrivit Comisiei de vot, au fost înregistrate 79 voturi pentru, 67 contra și 5 abțineri.