Omul de afaceri a sosit luni la Spitalul Floreasca la ora 13.30, pentru investigaţii, şi a fost internat la Secţia Cardiologie în jurul orei 15.40, după ce a primit rezultatele analizelor, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa, potrivit Mediafax.
„Sorin Ovidiu Vîntu a venit la spital în jurul orei 13.30. A spus că nu ar vrea să rămână internat decât dacă analizele indică necesitatea acestui gest. În urmă cu câteva minute, după ce au sosit toate rezultatele, a acceptat internarea”, a spus Bogdan Opriţa.
Judecătorul Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucureşti a hotărât să sune la Spitalul de Urgenţă Foreasca din Capitală pentru a verifica veridicitatea unor precizări ale avocaţilor lui Sorin Ovidiu Vîntu care au spus, la termenul de luni, că acesta ar fi fost oprit în spital pentru o injecţie.
Unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu a justificat absenţa de la proces a clientului său prin faptul că acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i s-a făcut o injecţie şi a fost oprit pentru alte investigaţii.
Judecătorul Camelia Bogdan a susţinut însă că, în condiţiile în care Vîntu este obligat să se prezinte la fiecare termen al procesului, motivul lipsei sale trebuie susţinut cu acte justificative emise de Spitalul Floreasca.
Avocaţii au intenţionat să prezinte un document medical, dar magistratul a susţinut că nu poate fi luat în calcul din cauza datei la care a fost emis şi că vrea să telefoneze la Spitalul Floreasca pentru a verifica informaţia privind internarea lui Vîntu.
Judecătorul a admis, luni, cererea avocaţilor privind copierea CD-urilor cu înregistrări telefonice şi ambientale în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, astfel că fiecare dintre inculpaţi va primi câte trei copii ale acestora. Copierea acestor CD-uri va fi făcută de către informaticianul instanţei, în prezenţa procurorului. Discuţiile în dosar vor fi reluate după finalizarea copierii şi după verificarea informaţiilor privind internarea omului de afaceri la Spitalul Floreasca.
La termenul din 17 decembrie 2010, magistratul care judecă dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa a cerut lămuriri în legătură cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de o clinică vieneză unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog.
Judecătorul Camelia Bogdan spunea atunci că nu înţelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.
În 12 octombrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.