2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialŞerban Huidu - ucidere din culpă

Şerban Huidu – ucidere din culpă

Două persoane au decedat şi alta a fost grav rănită în urma unui accident produs ieri de jeep-ul condus de Şerban Huidu, despre care cunoscuţii spun că nu avea interdicţie de a conduce după gravul accident suferit iarna trecută la schi.

Accidentul petrecut ieri pe DN 1, în apropiere de Timişu de Sus, ridică mai multe semne de întrebare asupra vinovăţiei celui care l-a provocat. Din primele cercetări de la faţa locului a rezultat că vedeta de televiziune Şerban Huidu a făcut o depăşire riscantă, a trecut de linia continuă şi a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal o Dacia Logan.

Doi dintre ocupanţii acestei maşini – un bărbat de 65 de ani şi o femeie de 54 de ani – au murit, iar o altă persoană a fost rănită grav şi a fost trimisă la Spitalul Judeţean Braşov.

La spital au mai ajuns soţia, bona micuţilor şi cei doi copii (de 2 şi 4 ani) ai lui Huidu, care se aflau împreună cu el în jeep-ul care a provocat accidentul. Realizatorul tv s-a lovit la cap şi i-a fost efectuată o tomografie pentru a se vedea cât de grav a fost accidentat. Imediat după incident, acesta a declarat că nu-şi dă seama cum s-a petrecut şi ce s-a întâmplat.

Fără interdicţii

Anchetatorii vor stabili dacă Şerban Huidu avea capacitatea de a conduce autovehicule, după accidentul grav pe care l-a suferit la schi, în Austria, în decembrie 2010. Timp de câteva zile, acesta s-a aflat în comă, iar apoi a urmat o lungă perioadă de recuperare. Dacă ar fi avut probleme şi după ce a fost spitalizat şi nu ar mai fi avut abilităţile necesare pentru a conduce, Şerban ar fi trebuit să fie înştiinţat la externare. Procedura este ca pacienţii să primească în scris un act din care să rezulte ce probleme au şi faptul că le este interzis să conducă. Ulterior, ei pot fi supuşi la diferite examinări, pentru a se vedea dacă s-au recuperat integral.

„Procedura este ca în cazul în care se constată incapacitatea de a conduce autovehicule, acest lucru se precizează în biletul de externare, iar o copie rămâne în arhiva spitalului”, a declarat Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti. În cazul „cârco-taşului”, se pare că nu a existat o astfel de interdicţie, însă anchetatorii urmează să stabilească dacă accidentul de schi a avut urmări asupra capacităţii vedetei de a conduce. „Din câte ştiu eu, nu avea nici o interdicţie de la medici de a conduce. Doctorii chiar au fost satisfăcuţi de evoluţia stării lui de sănătate”, a declarat Octavian Pascuţ (Mistreţu’), colegul său de emisiune TV.

Poliţia, înştiinţată de medici

În cazul în care Şerban Huidu ar fi avut interdicţie de la medici de a conduce, aceştia ar fi trebuit să anunţe poliţia. „Există o prevedere legală conform căreia unitatea medicală trebuie să informeze poliţia dacă un pacient are probleme şi se constată că nu mai are capacitatea de a conduce”, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române. Acesta a precizat că nu se poate face încă nici o legătură între accidentul suferit de Huidu la schi şi cel petrecut ieri, până nu se va finaliza ancheta aflată în desfăşurare.

Condiţii de iarnă

Accidentul produs ieri, într-o zonă montană, pe un carosabil umed şi alunecos, a pus din nou în discuţie viteza cu care şoferii se deplasează. Poliţiştii spun că aceasta ar fi trebuit să fie de 30 km/oră, însă nu au putut preciza încă ce viteză a avut maşina condusă de Huidu. Cert este că depăşirea era interzisă în acea zonă, unde era linie continuă. Huidu a mai avut o dată permisul suspendat în 2009, când a depăşit linia continuă într-o zonă situată în apropiere. Acum el este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. 

Cele mai citite

YouTube, blocat de facto în Rusia: Traficul platformei s-a prăbușit cu 80%

Experții în securitate cibernetică consideră că această strategie reprezintă o formă treptată de cenzură Autoritățile ruse au început o blocare de facto a platformei YouTube,...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă