14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSenatorul Andrei Volosevici, audiat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie

Senatorul Andrei Volosevici, audiat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie

Senatorul liberal Andrei Volosevici s-a prezentat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploieşti, pentru a da declarații în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, pe când era primarul orașului Ploiești, potrivit unor surse judiciare.

Andrei Volosevici, este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și luare de mită.

În același dosar mai sunt suspectați și Mazâlu Maria Magdalena, secretarul municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și Albu Simona, șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul.

Potrivit ordonanței de efectuare a urmăririi penale, „în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și încălcarea dispozițiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a inițiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploiești cu SC FC Petrolul SA în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local – având ca obiectiv principal funcționarea echipei de fotbal FC Petrolul. În același scop, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploiești și S.C. FC PETROLUL SA Ploiești, contract încheiat prin nerespectarea dispozițiilor Legii administrației publice locale – în condițiile în care o instituție publică nu poate finanța o activitate lucrativă desfășurată de un agent economic cu capital privat”.

Prejudiciul în acest dosar este de 32.577.437 lei. Totodată, a dus la obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare, reprezentând: 7.842.137,70 lei, plăți efectuate exclusiv în baza contractului cu încălcarea dispozițiilor legale privind finanțele publice, 12.955.859,28 lei, chirie datorată de S.C. PETROLUL S.A. pentru Stadionul Ilie Oană pus la dispoziție în baza contractului – cu încălcarea prevederilor legale privind administrația publică locală, 121.234,19 lei, contravaloare utilități datorate de societate și achitate din bugetul local, 1.658.205,90 lei, debite stabilite prin acte de control ale Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate și care, în evidența contabilă a unității administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective între conturi ale bugetului local și nu prin plăți efectuate de societate.

Contractul de asociere anterior menționat a fost vizat pentru legalitate de suspecții Mazâlu Maria Magdalena și Albu Simona.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, Volosevici a declarat că este la latitudinea procurorilor să decidă dacă se impune formularea unei solicitări de ridicare a imunităţii. 

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieştiului din partea PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiul din Ploieşti. De asemenea, Volosevici a fost anunţat drept candidat la alegerile din iunie pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului din partea PNL, însă duminică seară el a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că renunţă la candidatură.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă