EXCLUSIV. Informații secrete din dosarul "EADS-securizarea frontierelor" au ajuns la suspecți prin secretarul general adjunct MAI Șova și consiliera Popa?

de Ondine Ghergut , 15 ianuarie 2015 - stire actualizata la ora 19:40, 15 ianuarie 2015
EXCLUSIV. Informații secrete din dosarul "EADS-securizarea frontierelor" au ajuns la suspecți prin secretarul general adjunct MAI Șova și consiliera Popa?

UPDATE

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun că Ingrid Popa-Mocanu ar fi copiat, între altele, solicitările și notele DNA ajunse la Interne în cadrul instrumentării dosarului penal "EADS - securizarea frontierelor". Aceste informații secrete ale DNA ar fi ajuns la suspecți prin secretarul general adjunct, Mihai Șova. Informațiile nu au fost confirmate de DNA, care ne-a transmis că nu se pot face publice alte informații din dosar.

-------------

Mihai Șova, secretarul general adjunct al Ministerului de Interne, era servit cu informații secrete de către Ingrid Luciana Popa-Mocanu, consiliera ministrului Gabriel Oprea. Există probe pentru opt astfel de acte materiale. Intre documentele secrete copiate și transmise apoi unor persoane neautorizate, unele au fost din două dosare penale ale DNA.

Aceste date ar fi rezultat în urma perchezițiilor de ieri de la Ministerul de Interne și de la domiciliile celor doi urmăriți penal.Procurorii DNA nu dau informații despre actele copiate de dosarele anticorupție și transmise cel mai probabil suspecților din acele dosare.

Mihai Șova și Ingrid Luciana Popa - Mocanu sunt urmăriți penal pentru divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate.

Citește și:  Percheziții DNA la Ministerul de Interne. Sunt vizați secretarul general adjunct al ministerului, Mihai Șova, și o consilieră a ministrului Gabriel Oprea

Potrivit unui comunicat DNA, "s-a dispus efectuarea urmăririi penale  față de POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA și ȘOVA MIHAI, consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, în cadrul aceluiași minister, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale)".

Din probele ridicate la percheziții rezultă că "în zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 și 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Șova Mihai la documente care conțineau informații nedestinate publicității și la care acesta nu avea acces, conform atribuțiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obținerii unor foloase necuvenite".

În legătură cu copierea unor acte din dosarele DNA destinate ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ar exista probe că "în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare".

Sursele noastre spun că ar fi vorba de solicitări de documente ale DNA, între care contractul cadru EADS, actele adiționale, notele de fundamentare la acestea. De asemenea, solicitări despre responsabilii cu drept de semnătură pe aceste acte, mai spun sursele noastre neconfirmate oficial.Ce-al de-al doilea dosar DNA din care au copiat acte consiliera Ingrid Popa-Mocanu și i le-a dat secretarului Șova pentru a le transmite mai departe ar fi strict secretizat. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Comentarii

 • BOMBONEL

  16 ianuarie 2015 17:09

  JUSTITIA E DE CACAOOOOOOOOOOO in Ro. In SUA pe timpul mafiotului Al Capone din anii 1940-50 vinovatii de coruptie erau pedepsiti exemplar fara a se tine cont de drepturile omului pur si simplu aruncati in minele parasite din SUA dupa ce li se confiscau averile lor si a rudelor lor de grd I. Nu au fost multe cazuri vreo 37 dar s-au potolit mafiotii pt ca din cei 37 multi au putrzit prin acele mine parasite. In Ro de azi CORUPTII sunt si premiati. Asta-i dovada imbecilismului si ticalosiei ce caracterizeaza actualul sistem politic MAFIOT din Ro ce duce tara la pierzanie.

  raspunde comentariului
 • florin

  16 ianuarie 2015 9:46

  La Ceausescu isi luau glontul in ceafa. Ei si inca 99 din parlament.

  raspunde comentariului
 • dusu

  15 ianuarie 2015 18:44

  ma ruminilor ! si voi vreti sa lase imperialistii frontierele Schengen pe mina voastra de hoti ?

  raspunde comentariului
 • SECRETE PENTRU NOI

  15 ianuarie 2015 18:36

  PENTRU EI O SURSA DE A FACE AVERI.Poate si astia primesc 2 ani de puscarie cu suspendare.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design