Scandalul Microsoft. Adevărata față a ministrului care amenință că își dă foc

de Andreea Nicolae, Petre Badica, Petre Rachita, Razvan Chiruta , 29 septembrie 2014 - stire actualizata la ora 08:26, 01 octombrie 2014
Scandalul Microsoft. Adevărata față a ministrului care amenință că își dă foc

 

Citește si: Dosarul Microsoft: De ce au fost iertaţi denunţătorii Florică și Pescariu

În dosarul “Microsoft“, fostul ministru al Educației este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Însă „faima“ Ecaterinei Andronescu are o vechime mult mai mare, fiind constant alimentată de legăturile ei cu fenomenul „fabricilor de diplome“ din mediul universitar privat.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, în prezent senator, a fost unul dintre demnitarii care s-a declarat șocat de ancheta DNA în cazul fraudei la nivel înalt cu licențe Microsoft. „Este o glumă. Îmi dau foc în piaţa publică dacă cineva îmi pune în cârcă asemenea lucruri. Niciodată nu mi-am pus problema că voi ajunge într-o astfel de situaţie. Mi se pare îngrozitor de mult, mi se pare de neacceptat într-o ţară normală să acuzi un om care nu a luat un ban”, spunea zilele trecute Ecaterina Andronescu.

Demnitara este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care a avut calitatea de ministru.

Citește si: Elena Udrea a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

Istoria profesională a fostului șef al Educației arată însă că aceasta nu este chiar atât de străină de acuzații de fraudă, plagiat sau încercări de a sprijini interesele obscurse ale unor personaje sau structuri din învățământul superior românesc. „România liberă” a relatat în 2011 despre faptul că Ecaterina Andronescu a primit jumătate de milion de lei de la Ministerul Educaţiei pentru trei proiecte de cercetare pe care le-a condus în aceeaşi perioadă în care era şi șef al acestei instituții. Astfel, în momentul numirii sale în funcţia de ministru, Andronescu era director la trei proiecte de cercetare, de 771.000 lei, 1.085.000 lei şi, respectiv, 819.000 lei, deținând în acelaşi timp calitățile de rector al Universităţii Politehnice Bucureşti şi parlamentar al României. Finanțarea provenea de la bugetul Ministerului Educaţiei, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). „Proiectele de cercetare le-am câştigat în calitate de profesor şi înaintea momentului în care am fost numită ministru. Contractele trebuiau duse până la capăt, deci nu le puteam abandona. Apoi, în perioada când eu nu am fost ministru, de ce am primit evaluări bune?”, s-a apărat actualul senator.

În 2012, revista internațională Nature, publicația care a dezvăluit plagiatul de care este acuzat premierul Victor Ponta, a scris despre un proiect românesc plagiat prin care cercetătorii au încercat să obţină finanţări pe bani publici.

Un proiect denumit Optical Wireless-based Multi-Gb/s Hybrid Access Network for Broadband Multiservices Applications (OWHAN) a fost înaintat pentru a o finanţare în valoare de 465.000 de euro, fiind elaborat de către opt oameni de ştiinţă de la trei instituţii superioare diferite. Una dintre acestea a fost Universitatea Politehnică din Bucureşti al cărei rector era, la acea vreme, actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Potrivit Nature, ea girase proiectul. Doar că portalul integru.org, care vânează tocmai asemenea situații, au examinat proiectul şi au descoperit că a fost copiat din cinci surse diferite. Ian Wassel, de la Universitatea Cambridge, unul dintre experții portalului, a precizat că este unul dintre cele strigătoare la cer cazuri de plagiat pe care le-a văzut.

Citește si: Adriean Videanu, reținut în dosarul Alinei Bica. Politicianul a ieșit cu cătușe din sediul DNA

Ideea facultății fără bacalaureat

Ecaterina Andronescu este și unul dintre principalii politicieni care s-au declarat împotriva unor măsuri care și-au dovedit eficiența în educația românească.

Introducerea, în 2010, a camerelor video la examenul de bacalureat a făcut ca procentul celor care iau diploma să se prăbușească la 50%, după ce ani de zile fusese unul ireal de mare, ajungând și la 90% după Revoluție. O măsură bună, care eradica posibilitatea ca tinerii să copieze la examenul de bacalaureat, a fost contestată de fostul ministru. Ecaterina Andronescu a declarat, imediat după instalarea noului Guvern Ponta, în 2012, că este împotriva folosirii camerelor de supraveghere la bacalureat, deoarece montarea lor este de “natură să umilească profesorul. Este ca şi când ar fi o recunoaştere a faptului că profesorul nu poate singur să stăpânească procesul de fraudare, de copiere, ci are nevoie de supraveghere video”. În realitate, scăderea numărului celor care iau bacalaureat a afectat puternic facultățile private, care s-au confruntat brusc cu o penurie de studenți. Cei care au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că ar ține partea fabricilor de diplome universitate au primit un nou argument în 2011, după o inițiativă care prevedea ca absolvenții învățământului liceal care nu au promovat examenul de bacalaureat să primească dreptul să urmeze în universități un an pregătitor, potrivit programelor de studii de licență, organizate legal în universitate, și a programei de bacalaureat. Măsura cu pricina a fost adoptată, în cele din urmă, anul acesta, de către actualul ministrul al Educației, Remus Pricopie, considerat în presă drept unul dintre oamenii din umbra Ecaterinei Andronescu.

Citește si: Ce spune avocatul lui Videanu despre acuzațiile DNA

La finalul mandatului de ministru al Educației, în decembrie 2012, Andronescu a mai dat o lovitură educației, după ce a promovat o ordonanță de urgență care prevedea că profesorii universitari pot să fie rectori și după pensionare, rectorii pot fi și parlamentari sau pot avea funcții de conducere în partide politice. De această ordonanţă s-a folosit chiar Ecaterina Andronescu, cea care cumulează în acest moment funcţia de senator şi președintele al Senatului Universității Politehnice București, în procesul pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate. Toate aceste măsuri fuseseră înlăturate de către fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, autorul unei Legi a Educaţiei reformatoare, care dădea posibilitatea tinerilor oameni de ştiinţă să promoveze pe poziţii universitare importante şi excludea din poziţii-cheie rectorii care nu aveau performanţe ştiinţifice relevante.

De altfel, calitatea slabă a rectorilor pe care măsurile luate de Andronescu îi protejau a fost evidenţiată într-un raport al cercetătorului Liviu Giosan. Deşi ocupă poziţia de profesori universitari de mai multe decenii, 29 de rectori (din 48 analizaţi) au mai puţin de cinci articole publicate. O medie decentă ar fi de unul pe an. Foarte multe dintre articolele publicate nu au nici o rezonanţă în domeniul de activitate al respectivului rector. Peste jumătate dintre ei nu au nici un articol citat în întreaga carieră, ceea ce înseamnă că activitatea lor ştiinţifică a fost zero.

EXCLUSIV  Tergiversează Procurorul General ancheta în dosarul șpăgii de 20 milioane $?

Citește si: VIDEO. Fostul ministrul Gabriel Sandu, agresiv cu jurnaliştii care îl aşteptau la DNA

Solicitările pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri, în dosarul mitei pentru achiziții IT și sisteme de securitate, au fost trimise încă de vineri către procurorul general, Tiberiu Nițu, dar nu au plecat încă de la acesta către Ministerul Justiției și apoi la Parlament, spun surse din Parchetul General. Pe parcursul zilei de ieri, Biroul de presă al Parchetului General nu a fost în măsură să ne dea explicații. (Ondine Gherguț)

Cazul Microsoft nu se va stinge ușor. Ancheta a venit din Statele Unite, așa că nu e o treabă pe care să poți să bănuiești că e făcută pe criterii politice.“

Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE

Citește si: Dosarul Microsoft. Decizie favorabilă pentru Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae, după declaraţiile la DNA

Parlamentarii au „rezolvat“ problema: și-au luat peste o lună de vacanță

Din cei nouă foști miniștri vizați în dosarul Microsoft, trei – Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu și Valerian Vreme – au toate motivele să fie optimiști, deoarece îi pot apăra în fața justiției colegii din Parlament. În cazul primilor doi, începerea urmăririi penale nu se poate face fără avizul Senatului, în timp ce pentru Valerian Vreme procurorii trebuie să primească acceptul Camerei Deputaților. Dacă ne uităm la modul în care, în ultimele luni, parlamentarii s-au apărat reciproc în fața anchetatorilor anticorupție - indiferent de partidul din care fac parte și de declarațiile lor publice -, este previzibil că nici de data aceasta nu vor fi date avize pentru începerea urmăririi penale. În acest caz, am putea vedea cum începe urmărirea penală pentru ceilalți foști miniștri, în timp ce pentru Andronescu, Mihăilescu și Vreme se vor bloca cercetările.

Pentru a nu fi însă acuzați în campania electorală că îi apără pe cei suspectați de corupție, aleșii au apelat la soluția vacanței prelungite. În acest fel, ei împușcă practic doi iepuri de o dată: scapă momentan de problema spinoasă a avizării începerii urmăririi penale și se ocupă liniștiți de campanie. Evident, bucurându-se în continuare de beneficiile care decurg din statutul de parlamentar: diurnă, bani de benzină, cazare și telefon.

Citește si: Dosarul care o poate afecta pe Elena Udrea: Pinalti, trimis în judecată pentru bani de la Ministerul Dezvoltării și Turismului

La fel ca la alegerile europarlamentare, senatorii au fost cei care au spus primii că-și iau vacanță timp de mai bine de o lună: din 6 octombrie până pe 16 noiembrie. Exemplul lor va fi urmat, mai mult decât probabil, de deputați, așa că în următoarele săptămâni se va pune lacăt pe ușa Parlamentului.

Odată trecute alegerile, la reluarea sesiunii, nu ne putem aștepta oricum la o tranșare prea rapidă a situației, aleșii având la îndemână mai multe metode de tergiversare, începând cu absența de la ședințe și studierea îndelungată a dosarului.

Șova: Eu nu am păreri personale

Citește si: Dosarul Microsoft. Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, așteptați vineri la DNA

De altfel, ieri, unii dintre deputații și senatorii care trebuie să decidă dacă vor permite DNA să înceapă urmărirea penală împotriva Ecaterinei Andronescu, a lui Valerian Vreme și a lui Șerban Mihăilescu în dosarul Microsoft au evitat un răspuns categoric cu privire la modul cum vor vota. “Nu ştiu, pentru că nu am primit nici o solicitare. Din talmeş-balmeşul care există acum la televizor, eu nu am înţeles nimic. Numai comuniştii înfierau persoanele dinainte şi decideau dacă sunt vinovate sau nu”, a declarat ieri, pentru „România liberă”, deputatul UNPR Eugen Nicolicea. Un răspuns ezitant a venit și de la purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova: “Deoacamdată noi nu am primit nici o solicitare oficială şi nu ştiu care va fi poziţia oficială. Eu nu am păreri personale şi voi merge pe linia pe care o va stabili conducerea după ce vom primi ceva oficial”. Oficial, reprezentanții partidelor din opoziție afirmă că sprijină desfășurarea anchetei DNA. Liderul PDL Cezar Preda a susținut că parlamentarii acestui partid vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul celor implicaţi în dosarul Microsoft: “Dacă votăm împotrivă, ar însemna să stopăm practic dosarul şi ancheta, pentru că aici am înţeles că se cere începerea urmăririi penale, nu arestarea sau altceva”.

O precizare la fel de categorică a venit și de la liberala Cristina Pocora: “Noi vom vota şi pentru justiţie. Credem că Justiţia trebuie să îşi facă treaba în orice condiţii, indiferent despre cine este vorba”.

Comentarii

 • Vasile

  28 octombrie 2014 2:11

  Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email mirajulnaturiigmail.com

  raspunde comentariului
 • androneascapromotoareahotieiintelectualelaexamente

  10 octombrie 2014 23:57

  Avand in vedere ostilitatea istorica a atitudinii dvs fata de mine si afland de gestul de protest extrem pe care-l planuiti, doresc sa va instiintez ca desi gratie PSD sunt muritor de foame de un an si jumatatein afara de masteratul la UPB am mai absolvit unul si la ASE in 2011 voi face rost de bani pentru a suporta eu pretul combustibilului pe care veti dori sa-l utilizati pentru ducerea la indeplinirea a gestului dvs de protest.Si daca va si reuseste ma voi ruga pentru mantuirea sufletului dvs.

  raspunde comentariului
 • stroe vasilica

  01 octombrie 2014 12:12

  !!! CE BABA ESCROACA!!! UMPLEA TOSTILE CU BANI DIN DIVERSE MANGLELI!!! MINERII,MUNCEAU DE TRANSPIRAU PENTRU UN AMARAT DE BANUTZ!!! IAR VACA ASTA BARTRANA,PRIMEA BANII DEGEABA,PE DAIBOJI...DE AIA I_A FACUT PARTE LUI PONTA SI NASTASE,LA MALAI!!! VACA BUNA DE MULS

  raspunde comentariului
 • stefan marcu

  30 septembrie 2014 20:52

  Ecaterina Andronescu traffic de influenta nu numai in invatamantul universitar, ci si preuniversitar. Directori numit pe criteria de nepotism, prietesug, interese, dispret pentru adevar si valoare, ipocrizie lesinata afisata pe ecranele televizoarelor seara de seara de cea care se da drept sustinatoarea adevarului. De cate ori a afirmat ca vinovatii trebuie sa plateasca? Iata ca I-a venit randul, daca nu se va musamaliza totul, in buna traditie romaneasca.

  raspunde comentariului
 • mircea

  30 septembrie 2014 17:30

  Asta e adevarata fata a celor pe care 7,4 milioane de romani i-au votat ! Uitati-va dragi 7,4 milioane de romani i"dioti la fetzele schimonosite de ura si sete de imbogatire ale acestor sobolani rosii pe care i-ati votat ! Va meritati soarta cu prisosinta !!

  raspunde comentariului
 • mircea

  30 septembrie 2014 17:29

  Asta e adevarata fata a celor pe care 7,4 milioane de romani i-au votat ! Uitati-va dragi 7,4 milioane de romani i"dioti la fetzele schimonosite de ura si sete de imbogatire ale acestor sobolani rosii pe care i-ati votat ! Va meritati soarta cu prisosinta !!

  raspunde comentariului
 • Comentator

  30 septembrie 2014 16:40

  Sunt profund indiferenta la intentia, pe care n-o va pune niciodata in practica, acesta dezgustatoare ambramburica a invatamantului romanesc.Cinismul acestor indivizi de teapa lui Nastase, AndronescuCO, n-a facut altceva decat sa ne dezguste multi s-ar bucura daca ar disparea, eventual infundand puscaria pentru tot restul vietii, nu doar pentru cateva luni ca sinucigasul ratatnici macar asta nu i-a reusit. Amenitarile de genul asta cred ca-i lasa rece pe cei care au asistat neputinciosi la distrugerea invatamantului romanesc. Cariera de ciubucareasa a abramburicai a facut valva din vremea cand vindea rezidentiatele la medicina, atunci si-a facut mana, mai tarziu trecand la chestii mai subtile gen director de nenumarate proiecte. Va dati seama ce capacitate nerecunoscuta director in "n" proiecte si participant in alte "n1", plus alte functii care, numai una singura facuta constiincios, ti-ar ocupa intrega zi de lucru. Dar nu, wonder-women-abrambureala, le facea pe toate si-i mai ramanea timp sa dea cu subsemnata la partidul conducator si ocrotitor. Sa-si de foc, n-avem nimic impotriva, dar doar dupa ce statul isi recupereaza prejudiciul. Altfel, sa putrezesca in inchisoare lucrand in folosul comunitatii.

  raspunde comentariului
 • Camioane Camioane

  30 septembrie 2014 15:09

  Bhaa nebunilor ca Ambramburica Sobaru ofiteru ectzetera nu va mai dati voi arsuri de grad 3 dati-i lu chioru!Dati-i lu chioru foc masini in el sariti pe el de la balcon daca tot terminati terminati istoric.Ca Zglobiu nu a scuipat pe el a scuipat pe chioru...bravo lui.

  raspunde comentariului
 • Victor

  30 septembrie 2014 15:00

  De ce credeti ca a comis atitea abuzuri si ilegalitati pentru a-l scapa de Derbedeul plagiatot, mincinos, incompetent si impertinent ? Pentru ca stia ca si ea este plagiatoare, pentru ca stia ca si ea este ultra incompetenta si corupta. De ce credeti ca a renuntat la mandatul de europarlamentar ? Pentru ca stia ca Parlamentul European ii va ridica imediat imunitatea pentru a fi cercetata si trimisa in puscarie. Iata cine este cel mai corupt si cel mai incompetent guvern. Iata de ce ttrebuie sa iesim la vot si sa votam pe adevaratii luptatori impotriva coruptiei. Iata de ce trebuie sa monitorizam atent alegerile, pentru ca acesti banditi sa nu mai poata frauda din nou. De aceea trebuie sa sprijinim justitia independenta, pentru a-i trimite in puscarie pe toti coruptii, care au devalizat tara

  raspunde comentariului
 • Paul

  30 septembrie 2014 14:32

  As vrea sa o vad pe oata de ANDRONEASCA si pe PLAGIATORUL SEF ponta ,arzand in Piata Universitatii. Doi nemernici.

  raspunde comentariului
 • Paul

  30 septembrie 2014 14:32

  As vrea sa o vad pe oata de ANDRONEASCA si pe PLAGIATORUL SEF ponta ,arzand in Piata Universitatii. Doi nemernici.

  raspunde comentariului
 • Daniel Shovea

  30 septembrie 2014 14:22

  Eu am o parere, da' nu-s de acord cu ea.

  raspunde comentariului
 • focul cu lemne de soc

  30 septembrie 2014 14:05

  ca sa n-o aaaarda de loc, mai...

  raspunde comentariului
 • Caty Andronescu este o HOATA

  30 septembrie 2014 13:31

  Sigur vei ajunge la puscarie Caty! Nu ai scapare. O sa vezi ca o sa ti se publice si contul unde iti primeai spaga. In legatura cu evaluarile bune pe care le-ai primit te intreb de la cine aiprimit evaluari bune?

  raspunde comentariului
 • bimbam

  30 septembrie 2014 13:07

  Dar faptul ca actualii ministri ai educației și cercetării îi sânt rude e corect sau nu ! Cine acoperă un plagiat evident , al lui ponta ,e un exemplu de cinste cu tupeu fără margini ,marca vanghelie !

  raspunde comentariului
 • Doru

  30 septembrie 2014 13:04

  Mafiile crescute in aproape oricare domeniu profitabil al economiei romanesti au si componenta lor externa.Petrolul,cerealele,resursele minerale,I.T.,medicamentele,produsele alimentare,lemnul,etc.,toate acestea nu puteau genera un asemenea fenomen infractional fara complicitatea politicului,autohton dar mai ales international !Sumele imense generate de uriasa activitate infractionala,alimentau fluxurile monetare internationale,pe care legislatia nationala a tarilor gazda nu o sanctiona si nu o sanctioneaza nici acum.Se mergea pe principiul,daca tot furati dela altii,platiti-va taxele si totul e legal.Abia acum s-a vazut ca lucrul asta nu poate duce altundeva decat la "fenomenul Ucraina",cu mentiunea ca asta va contamina intrega comunitate euroatlantica.Stoparea acestui fenomen va costa enorm comunitatea,pentru ca am vazut in ultimul an,ca nu vine numai factura economica ci efectiv ne aduce tancurile la usa! SUA s-au trezit si incep se "scoata"informatiile,dar Europa inca mai doarme,un somn vinovat,un somn criminal.

  raspunde comentariului
 • raul marius

  30 septembrie 2014 12:46

  Excroaca psd-ista andronache,trebuie stimulata si incurajata sa-si dea foc,chiar ajutata,pentru a platii tot raul facut invatamintului romanesc,prin deciziile de idioata inculta pe care le-a promovat si care au distrus partial scoala romaneasca !!!

  raspunde comentariului
 • raul marius

  30 septembrie 2014 12:46

  Excroaca psd-ista andronache,trebuie stimulata si incurajata sa-si dea foc,chiar ajutata,pentru a platii tot raul facut invatamintului romanesc,prin deciziile de idioata inculta pe care le-a promovat si care au distrus partial scoala romaneasca !!!

  raspunde comentariului
 • Gabriel

  30 septembrie 2014 12:21

  Eu ii ofer chibriturile...cine vine cu benzina?M-am saturat de circul facut de toti panglicarii astia ce si-au umplut buzunarele nefacand nimic bun pentru tara

  raspunde comentariului
 • dana

  30 septembrie 2014 10:38

  Munca de calitate operator online si bine platita 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email daniela6711gmail.com

  raspunde comentariului
 • Goi

  30 septembrie 2014 10:29

  Daca Romania este, intradevar, libera, nu vad de ce doamna fosta ministru n-ar avea voie sa-si dea foc. Autoincinerarea este o forma de exprimare.

  raspunde comentariului
 • cck

  30 septembrie 2014 10:11

  Mai frate da pentru toti trebuie sa se dea liber de cineva ca legea sa-si faca datoria???? Pai asa, Parlamentul Romaniei si guvernul devin institutii de spalat infractori, ii iei negrii, plini de pacate si infractiuni, ii faci parlamentari, ministri sau ce-o mai fi si apoi nimeni nu se mai atinge de ei, ia-i albit mai tare ca branza

  raspunde comentariului
  • un prost

   01 octombrie 2014 19:11

   De ce va mirati ca se cere aprobarea parlamentului ptr. anchete! Dupa 1990 a venit in frunte esalonul doi comunist care a facut legi numai ptr. protejarea lor. Nu stiti ca inainte de 90 un membru de partid comunist nu putea fi anchetat de militie decat cu aprobarea secretarului de partid? Imunitate a fost gandita sa-i protejeze ptr. declaratiile politice si este corect Dar ca la noi , nu s-a specificat si s-a extins si asupra hotiilor si infractiunilor alesllor.

   raspunde comentariului
 • Theodor

  30 septembrie 2014 10:10

  Parlamentarii asteapta un semnal oficial pentru modul cum trebuie sa voteze,sau nu,ridicarea imunitatii.Imunitate care ar trebui sa se refere doar la declaratiile politice facuta in parlament,nicidecum la actiunile lor din afara institutiilor statului.Doamna Macovei a cerut presedintelui convocarea unui referendum pentru clarificarea conceptului de imunitate parlamentara.Este timpul ca romanii sa puna piciorul in prag,ipocrizia nu are ce cauta la demnitarii tarii.Iar cei care doresc sa-si dea foc sunt liberi sa o faca.

  raspunde comentariului
 • cck

  30 septembrie 2014 10:08

  garantat Vanghelie hi hihiii

  raspunde comentariului
 • liviu

  30 septembrie 2014 9:41

  Vai cat de mult ma impresioneza aceasta MAICA TEREZA.Nu a furat,probabll ca a luat imprumut.O rog respectos sa ne anunte si pe noi cand isi da foc.Promit ca donatie o canistra de benzina,si sa nu uit,si o bricheta.Asta-i in stare sa plece cu canistra

  raspunde comentariului
 • Adrian

  30 septembrie 2014 8:41

  Cati dragă .. aducem noi benzina, tu doar să te ții de cuvânt

  raspunde comentariului
 • gogu

  30 septembrie 2014 8:01

  Tanti cati eu iti aduc benzina daca juri ca iti dai foc, nu de alta da tare imi e teama ca imi furi si benzina si nici nu iti dai foc!

  raspunde comentariului
 • Ramona

  30 septembrie 2014 7:59

  Multumim FBI!! Daca aveti cumva niste investigatori in plus, ii invitam in Romania sa ne ajute la curatirea statului de capuse si plagiatori, mai ales a Parlamentului...

  raspunde comentariului
 • Luca

  30 septembrie 2014 7:29

  Sfideaza criza si asigura-ti un loc de munca pe viata! Castigi bani învatând.Lucrezi de acasa. Daca esti chiar si numai curios, pentru detalii trimite textul Info la adresa de email baniadevarati2014gmail.com

  raspunde comentariului
 • UNREVOLTAT

  30 septembrie 2014 5:08

  Ahaaaa!.De aceea minishtrii ,dupa expirarea mandatului se vira in parlamentul rushinii natzionale,pt ca ,in caz ca sunt descoperiti cu mici SHPAGI de citeva milioane de euro,pt. a nu fi priponitzi,pt ca ,nu-I asha ?? parlamentul ii protejeaza de minia legii,ca doar fiecare parlamentar este un potentzial HOTZ,si evident ,cqa,fiind frati de pre-pushcarie se ajuta intre ei,spre rushinea acestei tzari.Ce ati uitat reactia CONGRESULUI USA,cind au auzit de BLOCAREA JUSTITIEI pentru parlamentarii CORUPTZI????!!!Au spus ca...asha ceva e de risul lumii ,in sensul ca asta nu-I DEMOCRATIE.Dar ciini latra,caravana trece.Vorba lui kioru"sa traitzi bine!".HALAL BARLAMENT!Asta da...stat BANA NIER! RUSHINE PARLEMENT ROMANESC.SYCHTYRE!Taricene ce faci bre amorezatule acolo?Pe ce iei banii,ca...de zgonea ce sa spun....n-am nicio pretentie.EL a ramas un strungar fruntash si atit.Vai de coorul Romaniei

  raspunde comentariului
 • UNREVOLTAT

  30 septembrie 2014 5:08

  Ahaaaa!.De aceea minishtrii ,dupa expirarea mandatului se vira in parlamentul rushinii natzionale,pt ca ,in caz ca sunt descoperiti cu mici SHPAGI de citeva milioane de euro,pt. a nu fi priponitzi,pt ca ,nu-I asha ?? parlamentul ii protejeaza de minia legii,ca doar fiecare parlamentar este un potentzial HOTZ,si evident ,cqa,fiind frati de pre-pushcarie se ajuta intre ei,spre rushinea acestei tzari.Ce ati uitat reactia CONGRESULUI USA,cind au auzit de BLOCAREA JUSTITIEI pentru parlamentarii CORUPTZI????!!!Au spus ca...asha ceva e de risul lumii ,in sensul ca asta nu-I DEMOCRATIE.Dar ciini latra,caravana trece.Vorba lui kioru"sa traitzi bine!".HALAL BARLAMENT!Asta da...stat BANA NIER! RUSHINE PARLEMENT ROMANESC.SYCHTYRE!Taricene ce faci bre amorezatule acolo?Pe ce iei banii,ca...de zgonea ce sa spun....n-am nicio pretentie.EL a ramas un strungar fruntash si atit.Vai de coorul Romaniei

  raspunde comentariului
 • Culescu

  30 septembrie 2014 4:19

  Inainte sa isi dea foc sa semneze o declaratie in care sa spuna cum a albit plagiatul lui Ponta. Dupa aceea poate sa se aprinda chiar si de mai multe ori daca doreste..........

  raspunde comentariului
  • cristian saileanu

   30 septembrie 2014 14:59

   eu i'as oferi imunitate partiala cu conditia sa explice cum a fost cu plagiatul lui ponta...

   raspunde comentariului
 • mircea

  30 septembrie 2014 4:06

  a sunat ceasul bestiilor psd !!

  raspunde comentariului
 • mircea

  30 septembrie 2014 2:48

  1- Mai stim si noi cum trebuia trecuta dna EA pe lucrari de cercetare pe care nu presta 1h dar pe care lua bani, altfel nu se aprobau. Si-n timpul asta mai era ministru, rector, prof.univ., senator, vicepresedinte PSD, sotie, de parca ziua dinsei ar avea 72h nu 24. Apoi, de la-naltimea titlurilor de prof.univ., rector mai aparea si la TV recintind poeziile PSD ce ne jignesc inteligenta cum ca sa aflam si noi in plin referendum de demitere citi alegatori mai avem, s-au taiat pensiile, Ponta nu a dat multe OU, etc.. 2- Cum e posibil ca primul ministru sa fie 1 an intreg in campanie prin tara in loc sa fie la servici, ca parlamentarii sa-si ia vacante suplimentare 2 lunian si nimeni sa nu ia masuri??? Nu pot fi dati in judecata sau poprite salariile? Ce-i debandada asta? Ce pazesc ziaristii macar?

  raspunde comentariului
 • Arde singura cuc ?

  30 septembrie 2014 2:02

  Si pe ponta nu-l aprinde putin ?

  raspunde comentariului
 • Barbu de la Gazarie

  30 septembrie 2014 2:00

  Unde isi da foc si cand ?

  raspunde comentariului
 • JURIST

  30 septembrie 2014 1:44

  Ce mai asteapta? Sa-si dea foc, o hoata mai putin. NICI O PAGUBA. E nevoie de o curatenie generala în aceasta Toamna.

  raspunde comentariului
 • Mike

  29 septembrie 2014 23:53

  Ce mai asteapta ?

  raspunde comentariului
 • Mike

  29 septembrie 2014 23:53

  Ce mai asteapta ?

  raspunde comentariului
 • Dana

  29 septembrie 2014 23:23

  Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email man.danutayahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design