9.7 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialRomânul din Iași care l-ar fi lovit pe unul dintre teroriștii de...

Românul din Iași care l-ar fi lovit pe unul dintre teroriștii de la Londra a fost felicitat de Ambasada României în Marea Britanie. Bărbatul ar fi cerut autorităților o casă socială și un nou loc de muncă

 Românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut după ce a postat un filmuleț pe rețelele de socializare, în care susține că l-a lovit pe unul dintre atacatorii de la Londra, a fost primit, marți, la sediul Ambasadei României în Marea Britanie, fiind felicitat de reprezentanții instituției.

Astfel, ieșeanul a răspuns unei invitații lansate de ambasadorul Dan Mihalache, fiind primit de adjunctul ambasadorului României în Marea Britanie, Cosmin Onisii, alături de șeful Secției Consulare a Ambasadei, Valentin Muntean, și de atașatul de Interne, chestor de poliție Ioan Dascălu. 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanții Ambasadei l-au felicitat pe cetățeanul român pentru conduita sa curajoasă din timpul atentatului, subliniind aprecierea autorităților statului român în legătură cu gesturile domniei sale.

Discuția cu Florin Morariu a avut ca principal obiectiv explorarea modalităților concrete de a răspunde preocupărilor exprimate de acesta, cu precădere celor legate de asigurarea protecției sale fizice. Morariu a subliniat, în acest context, că, până în prezent, nu a primit niciun fel de amenințare directă sau voalată, și a formulat, de asemenea, un set de solicitări punctuale privind punerea la dispoziție a unei locuințe sociale și a unui nou loc de muncă în Londra.

Reprezentanții Ambasadei i-au spus lui Morariu că în privința siguranței personale, singura în măsură să îi asigure protecție pe teritoriul Marii Britanii este Poliția Metropolitană londoneză.

Opt persoane au murit, alte 48 au fost rănite, în urma unor atacuri care au avut loc, sâmbătă seara, în piața Borough și pe Podul Londrei.

Pe aceeași temă:

Ambasadorul Dan Mihalache: Mă gândesc să îi propun președintelui Iohannis să-i acordăm o decorație lui Florin Morariu, ieșeanul care susține că l-a lovit pe unul dintre autorii atacurilor de la Londra

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, vrea să îi propună președintelui Klaus Iohannis să îl decoreze pe românul care ar fi lovit unul dintre atacatorii de la Londra.


Ambasadorul Dan Mihalache susține că l-a felicitat pe ieșeanul care l-ar fi lovit pe unul din atacatorii de la Londra. MAE: Am încercat să îl contactăm, dar nu am reușit să luăm legătura cu el

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a afirmat luni, la Realitatea TV, că a discutat cu românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut pe rețelele de socializare, după atacurile de sâmbătă spre duminică de la Londra. Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că nu s-a reușit contactarea bărbatului.


 Dan Mihalache, despre seara atacurilor din Londra: În loc să mă ocup de datoria creștinească, m-am ocupat de celula de criză

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reiterat, la Realitatea TV, că în seara de sâmbătă spre duminică, când au avut loc atacurile de pe Podul Londra și piața Borough, a fost nevoit să se ocupe de celula de criză, în loc să își facă „datoria creștinească” de naș.


 Ambasadorul român, Dan Mihalache, se afla în România în seara atacurilor de la Londra: Care e problema? Nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, se afla în țară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când două atacuri au avut loc la Londra, cauzând moartea a șapte persoane și rănirea altor 48, dintre care 21 în stare critică.


 VIDEO. Atacurile de la Londra prin ochii unui român. Prietenii bărbatului îi descriu ca pe un om „cu caracter de aur și suflet imens”

Un român a fost martorul atacurilor teroriste de la Londra, el postând pe rețeaua de socializare mai multe filmări care surprind oamenii îngroziți alergând în toate părțile și țipând.


 

Cele mai citite

Dunărea Brăila se alătură Gloriei Bistrița în Final Four-ul EHF European League

Formația de handbal feminin Dunărea Brăila s-a calificat în Final Four-ul EHF European League, după ce le-a eliminat în sferturile competiției pe croatele de...

Papa Francisc a renunţat la predica din Duminica Floriilor

Papa Francisc a sărit în ultimul moment peste citirea omiliei sale în timpul slujbei din Duminica Floriilor la care asistau zeci de mii de...

Un student la medicină și-a ucis iubita, studentă la medicină

Un student la Facultatea de Medicină, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat preventiv, pe durata de 30 de zile, fiind suspectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă