Român amendat după o ședință de spiritism la Sarmisegetusa Regia

de Diana Biţă , 24 iunie 2014 - stire actualizata la ora 17:57, 24 iunie 2014
Român amendat după o ședință de spiritism la Sarmisegetusa Regia

Jandarmii hunedoreni au amendat un român rezident în Irlanda, după ce a fost prins în timp ce făcea o şedinţă de spiritism în Sanctuarul din Cetatea Sarmisegetusa Regia, monument protejat UNESCO, informează Mediafax.

"Ion C., în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în Irlanda, a ignorat marcajele ce interzic accesul în acea zonă, respectiv normele de vizitare a sitului arheologic, ce obligă vizitatorii să nu organizeze manifestaţii publice, cultural-artistice, ceremonii religioase sau ezoterice, şedinţe de yoga, spiritism sau de vindecare şi purificare în incinta sitului arheologic fără aprobarea prealabilă a administraţiei monumentului, precum şi să nu participe la astfel de adunări. Bărbatul a fost oprit de jandarmii montani, care l-au amendat cu 500 de lei, în conformitate cu Regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmisegetusa Regia - Grădiştea de Munte", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "Decebal" Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichiţoiu.

Echipe de la Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Grădiştea de Munte - Sarmisegetusa Regia execută, din luna mai 2013, permanent misiuni de ordine publică în zona sitului arheologic, iar nerespectarea regulilor de vizitare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 2.000 de lei. 

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei devin adevărate locuri de pelerinaj în perioada Sânzienilor. 

Aici, "cerurile se deschid", spun unii din cei care se îndreaptă spre monumentele UNESCO, însă în cetatea Sarmizegetusa Regia, considerată un centru energetic de amatorii de meditaţii, practicile religioase şi mistice au fost interzise.

În Sarmisegetusa Regia, practicile mistico-religioase au fost interzise de administraţia monumentului UNESCO, pe motiv că îi deranjează pe ceilalţi vizitatori. Totodată, unele ritualuri, pe care turiştii le făceau urcându-se pe monumente, au dus în trecut la deterioararea acestora.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design