21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialReabilitarea secției de terapie intensivă a Spitalului de Arși se va încheia...

Reabilitarea secției de terapie intensivă a Spitalului de Arși se va încheia în luna decembrie

Renovarea Secției de terapie intensivă a Spitalului de Arși va fi finalizată în luna decembrie, a declarat, miercuri, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit Agerpres.

„Lucrările sunt în grafic. Am spus că în luna decembrie vom pune la dispoziția cetățenilor această secție ATI. Sunt lucrări ample. Pe parcurs au descoperit tot felul de probleme pe care noi trebuie să le rezolvăm. Dar, în luna decembrie, vom avea spital de arși în România”, a precizat edilul.

El a menționat că suma prevăzută inițial de către municipalitate pentru proiect a fost de 250.000 de euro, dar că aceasta ar putea crește având în vedere că Primăria sectorului 1 suportă în totalitate costul reparațiilor și al aparatelor medicale, fără nicio contribuție din partea Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește proiectul care prevede construirea unui spital municipal în zona de nord a Capitalei, primarul a precizat că terenul a fost achiziționat, urmând să fie realizat studiul de fezabilitate. „Noi am achiziționat terenul, urmează să facem studiul de fezabilitate, după care — să avem sprijinul ministerului — și să dăm drumul la treabă. Eu vreau să termin acel spital în acest mandat. Va fi cel mai mare din România — spital de stat”, a declarat el.

În 12 august, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Dan Tudorache s-au întâlnit pentru a discuta despre reabilitarea Secției de terapie intensivă a Spitalului de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial. În 23 octombrie, Vlad Voiculescu a declarat că situația’ de la Spitalul de Arși din București se îmbunătățește, menționând că a fost renovată secția de Terapie Intensivă și vor fi construite șase camere pentru pacienții cu probleme grave.

De asemenea, pe 26 august, Primăria sectorului 1 a anunțat că, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, va investi în construirea unui centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generație, care va fi situat în zona de nord a Capitalei. Noua clinică ar urma să funcționeze ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toți bucureștenii.

În acest centru se vor efectua investigațiile, diagnosticul, tratamentul, dar și recuperarea pacienților, anunța biroul de presă al primăriei. Noul spital din sectorul 1 va respecta toate standardele de asistență medicală pentru cazurile de urgență. În plus, spitalul va funcționa ca un centru universitar pentru studenții la medicină și medicii rezidenți, menționa sursa citată.

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă