16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRazboi imobiliaro-electoral la Stefanesti

Razboi imobiliaro-electoral la Stefanesti

» "Minunea" PSD de la Primaria stefanesti, manelistul Adrian Copilu’ Minune, candidatul partidului la Consiliul Local al localitatii ilfovene, a provocat o adevarata razmerita.

Stefanestiul a fost pana acum o localitate linistita, castigata timp de 21 de ani de primarul de meserie Anghel Rababoc (pana mai deunazi tot membru al celor trei trandafiri). Insa acesta a tradat cauza si a trecut in tabara lui Becali. Asa ca Adrian  Minune l-a pus candidat  din partea PSD la primarie pe un rom de-al sau, Aurel Parvu, un manelist devotat.  De aici tot scandalul! Pesedistii si-au mobilizat electoratul de etnie roma pe la ora 2.00 noaptea, electorat care, direct din pat, a sarit in fata sectiei de vot pentru a pune stampila cat mai repede. Dar nu pe gratis: pe o promisiune de 300 de euro.
Cozi imense s-au format de la ora 2.00 noaptea in fata salii de sport a scolii din stefanesti. Nu pentru carne sau lapte, ci pentru vot. Pe strazile comunei microbuze ale PSD au circulat pana dimineata, oprind  din poarta in poarta si ridicand  oamenii cu drept de vot direct din pat si luandu-i la vot, sustin mai multe surse de la PNG, PD-L si PNL.

500 de oameni forteaza, pe la ora 9.00, cordonul de jandarmi. Unii intra cu forta in sectia de votare. Altii sparg geamul, incercand sa intre pe alta parte. Un grup de zeci de persoane busesc in poarta de la intrarea in sectia de votare. Usa este  baricadata de cativa politisti. "Vrem sa votam! Vrem schimbare!" Sunt aduse in graba, de la Inspectoratul de Politie Ilfov, trupele de interventie rapida . Votarea se opreste la 9.45 pentru mai mult de o ora. Reprezentantii PNL, PD-L, PC si PNG isi iau jucarile si pleaca. Nu mai vor sa asigure procesul de votare. Spun ca nu pot face fata asigurarii corectitudinii votului. "Intra in sectie femei batute, oameni transpirati. Voteaza cate doi in cabina. Unii arata pe cine sa voteze. Nu se poate asa ceva. Am primit acceptul de la partid sa ma retrag", ne-a declarat reprezentantul PD-L. Usile se baricadeaza, iar politia, cu ajutorul trupelor speciale, sigileaza sala. Nimeni nu mai are voie sa voteze. Afara asteapta vreo 1.000 de oameni. Presedintele comisiei de vot spune ca situatia il depaseste. Ne arata un proces-verbal de sanctionare cu contraventie de pana la un milion de lei pentru reprezentantii partidelor care s-au retras de la masa comisiei. Apoi suna la Biroul Electoral Central ca sa ceara sfaturi. El nu stie ce sa faca. Sala de vot este invadata de politisti adusi de la judet, vine si adjunctul sefului politiei pe judet.

 

In acelasi timp, candidatii de la PSD si PNG ocupa strategic pozitii in sala de vot si incep presiunile asupra comisiei de circumscriptie. Pentru ca PSD, in frunte cu Adrian Minune si Aurel Parvu (candidati la consiliul local si la primarie), ocupa flancul din dreapta salii. Este convocat de urgenta si primarul in functie de 21 de ani, Anghel Rababoc, candidatul PNG (exact pana acum cateva zile membru PSD), care recucereste pozitii importante in zona centrala a dispozitivului. Cele doua tabere se confrunta in tipete si urlete acompaniate  dupa usa si din curte cu: "Demisia! Schimbare! Jos Rababoc!". Copilu’ Minune, inconjurat de mai multi lautari, canta pe aceeasi voce, cu tonalitati inalte, pana la nivel de tipete: "Patru sau cinci… astia, cum se cheama, ma? De la partide? A oprit votarea. Ca au vazut ca pierd alegerile". In schimb, Rababoc ii acuza pe pesedisti ca i-a cumparat pe oameni "cu bani multi" si ca acest partid a adus cu autocare speciale, de prin tot judetul Ilfov,  grupuri de presiune. "Au venit cu buletine de vot speciale. Le-am vazut eu", intervine in discutie candidatul penegist Eugen Paraschiv.

 

In sectia de votare, debandada totala. PSD si-a desemnat nu mai putin de sapte reprezentanti, fie sub forma de reprezentant al partidului, fie plasati in diferite ONG. Vin rand pe rand primarul, candidatul PSD, fiecare cu sustinatorii lui agitatori. In sfarsit, apare solutia salvatoare: "BEJ (n.r. – Biroul Electoral Judetean) a decis: continuarea procesului de vot. Toti sa se intoarca la prezidiu. Nu vor ramane in sala decat cate un reprezentant de partid si cate un observator de la Partida Romilor, Pro Democratia, Millenium!", striga in gura mare  adjunctul presedintelui comisiei de vot, Monica Ionescu. Politia intervine, sunt scosi din sala agitatorii. Copilu’ Minune ramane singur intr-un colt. Oamenii incep sa voteze. Debandada continua. Adjunctul Politiei Ilfov, Petre Popa, spune ca totul este sub control, ca nu este nici un incident. "Doar s-a spart un geam. Vom face proces de constatare", ne informeaza Popa.

 

Scandalul nu se opreste aici. Un candidat PNG isi ajuta sustinatorul sa introduca buletinul de vot in urna.  Virusul scandalului se raspandeste si la cealalta sectie de votare din Stefanesti, considerata sigura. Au mai venit trupe de interventie. Apare un mascat cu arma din dotare. Degeaba: votantii au spart cordonul si au navalit in curtea sectiei de vot. "Victorie! "Am castigat!" Nimeni nu mai poate garanta corectitudinea votului. Tot mai multe voci vorbesc de faptul ca fiecare votant PSD va primi  300 de euro. In schimb, viitorul primar va primi un patrimoniu imobiliar de invidiat: prin Stefanesti va trece autostrada Bucuresti-Brasov.

CAUZE
» Interese imobiliare
Primarul Anghel Rababoc, candidat al PNG (nu de mult membru PSD), este un apropiat al lui Becali, impreuna facand multe afaceri imobiliare. De altfel, Rababoc este cunoscut drept comandantul generalului Cioflina, care apare in dosarul DNA privind schimbul de terenuri dintre Becali si MApN. Din partea PSD, candidatul Aurel Parvu "militeaza" si el de mult timp pentru apararea intereselor imobiliare ale partidului in zona. Mai mult, Adrian Minune este interesat direct sa intre in afacerea cu terenuri, dupa ce va ajunge consilier local.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă