30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre îi plânge de milă lui Nicușor Constantinescu: Îi este frig...

Radu Mazăre îi plânge de milă lui Nicușor Constantinescu: Îi este frig în penitenciar

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat că va merge la Spitalul Penitenciarului Rahova, pentru a-l vizita pe Nicușor Constantinescu, spunând că acesta suferă din cauza frigului și nu primește îngrijiri de specialitate, relatează Mediafax.

“Aș vrea să mă duc să-i fac mâine o vizită. Este în spitalul penitenciarului de la Rahova, am înțeles că este îngrijit bine, dar nu are parte de îngrijire de specialitate, nu există oncolog acolo, este frig și are voie la o vizită pe săptămână. Mâine o să meargă fata lui să-i ducă haine pentru că dorm îmbrăcați. Eu am să încerc ca după procesul de mâine să văd cumva să merg împreună cu Smaranda (n.r. – fata lui Nicușor Constantinescu) la el. Însă asta știu că a reclamat, a spus «nu am ce să le reproșez medicilor de aici, dar nu există oncolog și vreau să fiu tratat de oncolog, că sunt bolnav de cancer», a declarat Radu Mazăre, marți, la finalul ședinței Consiliului Local.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de autorităţile din Turcia marțea trecută, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat. El a revenit joi în ţară, iar în aceeași zi Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis pe numele său.

A doua zi, și magistrații Tribunalului Constanța au confirmat, mandatul de arestare pe numele președintelui suspendat al CJ Constanța Nicușor Constantinescu, în dosarul în care acesta este judecat pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă