Cazul tinerei omorate joi pe trecerea de pietoni din fata Muzeului Satului are toate sansele sa fie clasat si sa ramana fara nici un vinovat in afara de sofer. Conform actualelor prevederi legale, nu se stie foarte clar cand si cum pot interveni medical politistii rutieri in cazul accidentelor cu raniti.
"Politistii rutieri pot sa acorde primul ajutor (masaj cardiac sau garou pentru oprirea hemoragiei), insa numai cand starea victimei o permite. In cazurile grave, in care victima ar fi putut sa sufere o fractura de coloana sau o leziune interna serioasa, politistii au obligatia sa anunte imediat Serviciul de Ambulanta, singurul abilitat sa acorde ajutor de specialitate", a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.
Chiar daca medicii de la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti au ajuns la locul accidentului in noua minute de la solicitare, iar echipajul SMURD cu putin inainte, victima, care agoniza sub ochii trecatorilor si ai politistilor, nu a mai putut fi salvata.
"Victima a suferit la impact politraumatisme craniene si abdominale atat de puternice incat a intrat in stop cardiorespirator aproape imediat. Ea a fost resuscitata si dusa la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde s-a constatat decesul", a declarat dr. Ovidiu Cismaru, seful SAMB.