Sute de oameni au ieșit marți seară în stradă în orașe precum Arad, Cluj, Brașov sau Sibiu, pentru a cere stoparea corupției.
Peste 1.000 de persoane, în mare parte tineri, au participat, marţi seară, la o slujbă oficiată în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia pentru victimele din Clubul Colectiv, iar apoi participanţii au pornit într-un marş al tăcerii purtând în mâini candele aprinse.
De asemenea, peste 500 de persoane au participat la o slujbă de parastas oficiată în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, pentru cei 32 de tineri morți în urma incendiului din Clubul Colectiv.
Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Sfatului din Braşov, în semn de solidaritate cu protestul din Bucureşti, potrivit Europa FM. Scandările din Braşov sunt similare cu cele din Bucureşti. Oamenii strigă "Ruşine să va fie", "Piedone nu uită, va veni şi vremea ta", "Jos Oprea", "Jos Ponta", "Piedone asasin, Oprea asasin", "Toate partidele politice, aceeaşi mizerie, "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă".
De asemenea, la Sibiu peste 100 de oameni s-au adunat pentru a ține un moment de reculegere în memoria victimelor care au murit în incendiul Colectiv. Miercuri, de la ora 19.00, este anunțat un nou protest în centrul Sibiului.
Totodată, aproximativ 300 de români și maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat împreună, marți seară, victimele de la Clubul Colectiv, oamenii spunând că "solidaritatea nu are etnie, ea vine din iubire".
Pe platoul din faţa Palatului Administrativ din centrul oraşului Miercurea Ciuc s-au adunat părinți tineri cu copii, bătrâni, adolescenți împietriți la gândul că au fost în cluburile din Capitală, unii chiar la Colectiv. Cu toţii au aprins câte o lumânare, s-au închinat și au spus "Dumnezeu să îi ierte", în română, pentru cei 32 de tineri decedați.
"Umanitatea și solidaritatea nu au etnie, solidaritatea vine din iubire și din faptul că suntem oameni și trăim pe aceeași planetă. Nu trebuie să stabilim bariere, că unul este român, altul maghiar sau altul țigan sau evreu. Suntem cu sufletul alături de cei care suferă acum și vrem să le dăm putere și să le transmitem iubire, cât mai multă", a spus Baricz László, unul dintre tinerii maghiari participanți la comemorare.
Aproximativ 200 de persoane au protestat și la Iaşi, cerând demisia ministrului Gabriel Oprea şi a tuturor decidenților politici, în urma incendiului de la Clubul Colectiv din București. Oamenii strigă "Ultima soluție, după, Revoluție".
În perioada următoare s-au anunțat la multe proteste împotriva corupției, după incendiul din Colectiv.
În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în Clubul Colectiv, și-au pierdut viața 32 de persoane și au fost rănite aproape 200. Peste 130 de oameni răniți în incendiu sunt încă internați în spitalele din Capitală.