10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul ieșean Mihai Chirica, supărat că Executivul Grideanu a ales Piatra Neamț,...

Primarul ieșean Mihai Chirica, supărat că Executivul Grideanu a ales Piatra Neamț, pentru o ședință comună cu omologii de la Chișinău: Iașiul este fieful oamenilor de cetățenie moldovenească

Primarul muncipiului Iași, Mihai Chirica, este nemulțumit de decizia Executivului de a ține ședința comună a Guvernelor din România și Republica Moldova la Piatra Neamț și nu la Iași, informează News.ro.

„Am trimis o scrisoare către Guvernul Grindeanu imediat ce am aflat că şedinţa are loc la Piatra Neamţ. Nu am primit un răspuns până acum. În scrisoare spuneam că poate există o şansă de repoziţionare a Guvernului român. Nu va cădea Guvernul în genunchi în faţa primăriei Iaşi, mă aştept la un răspuns diplomatic”, a afirmat, marţi, primarul Mihai Chirica.

În opinia sa, ședința comună a celor două guverne ar trebui să aibă la Iași, oraș pe care l-a calificat drept „fieful oamenilor de cetăţenie moldovenească”.

Totodată, Mihai Chirica a mai spus că ar putea fi vorba şi despre o pedepsire a Iaşiului, după declarţiile sale critice pe tema Ordonanței 13.

Surse oficiale, citate de Agerpres, precizau, luni, că o ședință restrânsă a Guvernelor României și Republicii Moldova ar putea avea loc joi, la Piatra-Neamț. Astfel, ședința ar urma să fie condusă de premierul Sorin Grindeanu și omologul său moldovean, Pavel Filip. 

Sursele citate precizează că ședința va fi una restrânsă, la care vor participa mai mulți membri ai celor două Guverne. Pentru pregătirea reuniunii, mai mulți membri ai Executivului Grindeanu s-au întâlnit, luni dimineața, la Palatul Victoria, mai precizează sursele.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă