13.9 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimar din Argeș, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primar din Argeș, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, pentru primarul Comunei Davidești, din județul Argeș. Ion Sandu, întrucât este acuzat de abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri și neglijență în serviciu, conform unui comunicat remis de DNA.

”Inculpatul Sandu Ion, în calitatea sa de primar al comunei Davidești, jud. Argeș, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul inculpaţilor Lăzăroiu Ștefan Florian, Dumitrescu George, Călinescu Aurelian Adrian şi Nedef Adrian Sorin, a achitat în mod nelegal şi necuvenit către societăţile comerciale administrate de aceştia, în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei, producând în acest fel o pagubă bugetului local al primăriei comunei Davidești”, se arată în rechiztoriul DNA.

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, și pentru directorul general al unei societăți comerciale, Florian Ștefan Lăzăroiu, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (12 acte materiale).

George Dumitrescu, director general al unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de către anchetatori pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in timp ce Sorin Adrian Nedef este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale).

În același dosar este trimis în judecată și un administrator argeșean, Adrian Aurelian Călinescu, întrucât este acuzat de anchetatori de participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (6 acte materiale) și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată și pentru Mihai Valeriu Istrate, Dumitru Moise, Aretia Călinescu, respectiv Corina Dinescu, pentru fapte de corupție.

 

Cele mai citite

Poduri sau ziduri?

Moldova se uită în oglindă azi și își vede nu doar chipul, ci și reflexia speranțelor și a fricilor de mâine. Între rădăcini și...

Sorin Grindeanu despre tronsonul cu tuneluri de pe A1: Este o rușine pentru România

Ministrul s-a arătat optimist că lucrările vor fi terminate mult mai devreme, decât termenul contractual din 2026 Sorin Grindeanu a mers pe şantierul tronsonului cu...

Maia Sandu: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi, a afirmat Maia Sandu Preşedinta pro-occidentală Maia...
Ultima oră
Pe aceeași temă