15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițiștii ridică documente de la Spitalul Marie Curie, în cazul copiilor internați...

Polițiștii ridică documente de la Spitalul Marie Curie, în cazul copiilor internați cu infecții puternice

Polițiștii bucureșteni ridică documente ale copiilor din Argeș internați la Spitalul Marie Curie, cu infecții puternice, conform Digi 24. 

Citește și: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul copiilor din Argeş

La Spitalul “Marie Curie” au fost transferaţi în ultima perioadă 12 copii din localităţi de pe raza judeţului Argeş, dintre care unul a murit, iar la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” sunt internaţi alţi trei copii, toţi cu stare ameliorată, a anunţat în urmă cu o zi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu. 

“La Spitalul ‘Marie Curie’ au beneficiat de dializă peritoneală opt copii. La ora actuală sunt şapte copii sub dializă peritoneală, toţi fiind amelioraţi”, a spus secretarul de stat. El a precizat că trei dintre copiii de la Spitalul “Marie Curie” şi doi dintre cei de la “Matei Balş” au fost confirmaţi cu rotavirus. 

Strâmbu a mai arătat că a fost confirmată prezenţa bacteriei E. coli la un singur copil, cel decedat la Spitalul “Marie Curie”. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morţii unei fetiţe în vârstă de un an din oraşul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. 

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. 

Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Bucureşti, unde fusese transportat în stare gravă şi diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. 

Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă