Polițiștii ridică documente de la Spitalul Marie Curie, în cazul copiilor internați cu infecții puternice

de Avram Eliza , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:06, 12 februarie 2016

Polițiștii bucureșteni ridică documente ale copiilor din Argeș internați la Spitalul Marie Curie, cu infecții puternice, conform Digi 24. 

Citește și: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul copiilor din Argeş

La Spitalul "Marie Curie" au fost transferaţi în ultima perioadă 12 copii din localităţi de pe raza judeţului Argeş, dintre care unul a murit, iar la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" sunt internaţi alţi trei copii, toţi cu stare ameliorată, a anunţat în urmă cu o zi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu. 

"La Spitalul 'Marie Curie' au beneficiat de dializă peritoneală opt copii. La ora actuală sunt şapte copii sub dializă peritoneală, toţi fiind amelioraţi", a spus secretarul de stat. El a precizat că trei dintre copiii de la Spitalul "Marie Curie" şi doi dintre cei de la "Matei Balş" au fost confirmaţi cu rotavirus. 

Strâmbu a mai arătat că a fost confirmată prezenţa bacteriei E. coli la un singur copil, cel decedat la Spitalul "Marie Curie". 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morţii unei fetiţe în vârstă de un an din oraşul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. 

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. 

Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti, unde fusese transportat în stare gravă şi diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design