21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPoliția îi audiază pe posesorii de arme din județul Dâmbovița, în ancheta...

Poliția îi audiază pe posesorii de arme din județul Dâmbovița, în ancheta privind dubla crimă de lângă Târgoviște

Posesori de arme de vânătoare din județul Dâmbovița sunt audiați, duminică, de polițiști, în cadrul anchetei privind cei doi bărbați împușcați mortal pe un câmp din apropierea municipiului Târgoviște, informează Agerpres.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, multe persoane, posesoare de arme, sunt aduse și duminică pentru verificări și audieri. Printre cei audiați și verificați ar fi și un bărbat care ar fi participat la înmormântarea unuia dintre bărbații împușcați.

Anchetatorii au declarat că cercul de suspecți este foarte mare. ''Există un cerc foarte mare de bănuiți, pentru că este vorba de o armă, este vorba despre cei care dețin legal arme. Sunt luați în calcul și cei care sunt deținători nelegali de arme. Și e un cerc foarte mare de bănuiți'', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei.

În primele declarații publice, anchetatorii au susținut că este mai probabilă varianta omorului, dar nu sunt excluse și alte piste.

Concluziile medicilor legiști arată că moartea celor doi bărbați a fost violentă, s-au tras focuri de armă cu alice, iar pe corpurile victimelor au fost constatate multiple leziuni. Asupra fiecăruia dintre cei doi bărbați s-au tras câte două focuri de armă.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză. Joi seara, un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi și a anunțat Poliția. Cercetările sunt în desfășurare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă