Poliția face percheziții la firme din construcții, într-un dosar cu prejudicii de șase milioane de euro

de Mihai Diac , 02 martie 2016 - stire actualizata la ora 14:41, 02 martie 2016
Foto: Arhivă

Poliția Capitalei a declanșat, miercuri dimineață, 22 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov și Ialomița, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere.

Dosarul investigat de polițiști se referă la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de euro.

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, coordonând mai multe societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, au înregistrat documente fiscale privind achiziții fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale", a anunțat, miercuri, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Persoanele suspecte vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1.

Acțiunea de miercuri se desfășoară sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design