19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPNL vrea COMISIE PARLAMENTARĂ de ANCHETĂ în cazul ROMPETROL

PNL vrea COMISIE PARLAMENTARĂ de ANCHETĂ în cazul ROMPETROL

Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, joi, că partidul său a a solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a verifica modul în care guvernul Ponta a respectat interesele naţionale în privinţa recuperării datoriei de 600 milioane de dolari de la Rompetrol. Paul a spus că această solicitare a fost semnată de 95 de parlamentari PNL, DP, PC-PLR, PSRo, informează Mediafax.

PNL cere înfiinţarea unei comisii parlamentare pentur anchetarea modului în care Guvernul Ponta a respectat şi a apaărat interesele naţionale în ceea ce priveşte recuperarea a aproape 600 milioane de dolari datorie din partea companiei Rompetrol. Această solicitare depusă în Camera Deputaţilor a fost semnată de 95 de parlamentari apartţinând PNL, DP, PC-PLR şi neafiliaţi PSRo”, a declarat Paul.

Ea a arătat că există 8 obiective pentru înfiinţarea acestei comisii de anchetă, arătând că sunt “mai multe întrebări de pus”, între care şi de ce nu s-a încasat “niciun leu” din datoria Rompetrol sub guvernul Ponta şi de ce” nu s-a salvat Oltchim în acelaşi mod ca Rompetrol”.

Între obiectivele comisiei se află: “verificarea modului în care au apărut şi s-au stins, pe cale amiabilă, litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecată dintre Ministerul Finanţelor Publice şi The Rompetrol Group N.V; a modului în care Guvernul a stabilit echipa de negociere în numele statului român cu The Rompetrol Group N.V. şi deciziile luate de către instituţiile publice implicate; a modului de calcul, a argumentelor prin care guvernul şi Rompetrol au agreat ca pentru achiziţionarea de către Rompetrol Group N.V a 26,69% din acţiunile emise de Rompetrol Rafinare Constanţa, suma achitată statului român să fie de 200 milioane dolari; inclusiv verificarea modului în care Guvernul României şi The Rompetrol Group N.V. şi-au respectat obligaţiile privind licitaţia publică“.

Comisia ar trebui să facă şi o “verificare a modului în care a fost elaborat şi aprobat Memorandumul, implicaţiile sale, inclusiv respectarea angajamentelor asumate de către Guvernul României şi de către The Rompetrol Group N.V., privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea unui fond de investiţii în sectorul energetic sub forma unei societăţi pe acţiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. trebuia să fie de 150 milioane dolari SUA şi o cotă de participare la capital de 80%“.

Andreea Paul a mai spus că Rompetrol este o “mare escrocherie marca PSD” Rompetrol a fost avantajată de două ori de Adrian Năstase şi de Victor Ponta. Rompetrol este escrocheria deceniului începută de Năstase şi încheiată de Ponta“, a spus Andreea Paul.

Solicitarea PNL de înfiinţare a comisiei de anchetă Rompetrol se va discuta la următoarea şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă