27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPește rar descoperit în Marea Neagră

Pește rar descoperit în Marea Neagră

O specie rară de pește a fost găsită, la începutul săptămânii, în Marea Neagră. Descoperirea a fost făcută de pescarii unei cherhanale din Agigea, care au ieșit în larg cu bărcile.

În năvoadele lor s-a prins un pește pe care nu îl mai văzuseră. Exemplarul a fost adus la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, iar specialiștii de aici l-au identificat. Este vorba despre un sparid (denumirea științifică este Diplodus puntazzo).

„Este un pește nemaiîntâlnit de multă vreme. A urcat în Marea Neagră din Marea Mediterană“, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Multe specii de sparid sunt hermafrodite. Unele dintre acestea se dezvoltă inițial la momentul maturității sexuale ca masculi și se transformă mai târziu în femele, altele se transformă din femele în masculi.

În ultimele săptămâni, în apele Mării Negre a pătruns, în premieră, și un tip de broască țestoasă care trăiește în Marea Mediterană, dar și o specie de crab albastru, întâlnită inițial în apele americane. Apariția acestor specii este cauzată, cel mai probabil, de încălzirea apelor din Marea Neagră. Nu este exclus nici transportul accidental cu apele de balast ale navelor. 

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă