6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 3200 de apeluri la Ambulanța București, în ultimele patru zile. 88...

Peste 3200 de apeluri la Ambulanța București, în ultimele patru zile. 88 de fracturi, luxații și entorse

3.246 de persoane au cerut ajutor la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, în ultimele patru zile, de când a început gerul, a anunțat luni managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

23 de femei au fost transportate la secții de obstetrică-ginecologie din București pentru a naște iar 88 de persoane au solicitat ambulanța în urma unor fracturi, luxații sau entorse.

"Un număr de 1.771 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben. Au fost transportate 209 de persoane la adăposturi aparținând Primăriei Generale și primăriilor de sector. În cursul ultimelor 24 de ore, două persoane au fost internate la Spitalul Colțea, una dintre ele nu pentru că nu am fi avut loc în adăpost, ci pentru că nu dorea să meargă la niciun adăpost, iar după a treia intervenția a Ambulanței, în final s-a decis transportul la spital", a precizat Grasu, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat la sediul Primăriei Generale.

Alis Grasu a precizat că, în această perioadă, Serviciul de Ambulanță a lucrat în medie cu 53 de echipaje de urgență, 20 de echipaje de consultații și mașini de transport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă