23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 200 de persoane din Botoșani, lăsate fără căldură

Peste 200 de persoane din Botoșani, lăsate fără căldură

 

Peste 200 de persoane care locuiesc într-un bloc social din Botoșani au rămas fără căldură, încă de la începutul sezonului rece, din cauză că imobilul a fost debranșat de la rețeaua de gaz, informează Agerpres.

Locatarii blocului de garsoniere, care a aparținut fostelor Uzine Textile Moldova, se plâng că proprietarul locuințelor, societatea comercială Locativa SA, al cărui asociat unic este Consiliul Local, nu a făcut niciun demers pentru a rebranșa clădirea la gaz.

 

Directorul societății Locativa, Florinel Gornea, susține că situația a fost creată ca urmare a datoriilor acumulate la furnizorul de gaz. El recunoaște că doar 22 dintre cele 94 de familii care locuiesc acolo au datorii, însă spune că sistemul nu permite debranșarea parțială a rău-platnicilor.

Gornea a precizat că datoriile la E.On au fost de peste 20.000 de lei, însă în ultima lună s-au înjumătățit.

„Noi am făcut demersuri la furnizorul de gaz ca să beneficiem de o eșalonare a datoriilor. Sperăm să avem un răspuns favorabil și să putem rebranșa blocul la gaz”, a declarat directorul Locativa.

 

Cele mai citite

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă