22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialPercheziții în județul Brașov, într-un dosar privind acordarea ilegală de ajutoare sociale....

Percheziții în județul Brașov, într-un dosar privind acordarea ilegală de ajutoare sociale. Sunt vizați doi funcționari publici

Trei percheziții au loc, marți dimineață, în municipiul Săcele din județul Brașov, într-un dosar penal privind acordarea ilegală de ajutoare sociale unor persoane care nu aveau voie să beneficieze de acestea. După această acțiune, doi funcționari publici vor fi aduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru audieri, potrivit News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Aldea, percheziţiile efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei municipiului Săcele sunt efectuate într-o cauză privitoare la infracţiuni de corupţie care vizează stabilirea şi plata ajutoarelor sociale acordate unor locuitori ai municipiului Săcele.

În cauză au fost emise 180 de citaţii pentru audierea unor persoane, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Procurorii suspectează că s-au acordat ajutoare sociale unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi beneficiari.

În Săcele este cea mai mare populaţie de etnie romă din judeţul Braşov, aproximativ 10.000 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă