7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNepotul lui Gigi Becali, REศšINUT รฎntr-un dosar cu un prejudiciu de peste...

Nepotul lui Gigi Becali, REศšINUT รฎntr-un dosar cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro

UPDATE: Nepotul lui Gigi Becali, Viorel Tudorache, a fost reศ›inut, joi, în urma percheziศ›iilor efectuate de poliศ›iศ™ti, într-un dosar de evaziune fiscalฤƒ, cu un prejudiciu de 2,4 milioane euro.

––––

Poliศ›iศ™tii efectueazฤƒ, joi, ศ™ase percheziศ›ii în Capitalฤƒ ศ™i în judeศ›ul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscalฤƒ ศ™i spฤƒlare de bani cu un prejudiciu de 2,4 milioane de euro.

 ”În fapt, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, persoanele vizate au omis înregistrarea în evidenลฃa contabilฤƒ a unei societฤƒลฃi comerciale a unor venituri în cuantum de aproximativ 6.500.000 lei încasate, în mod repetat, în urma vânzฤƒrii unui imobil (teren ลŸi construcลฃie nefinalizatฤƒ), situat pe raza sectorului 2 din  BucureลŸti,cauzând bugetului de stat în cuantum de 2.358.859 lei, reprezentând TVA ลŸi impozit pe profit”, informeazฤƒ un comunicat remis de Ministerul Public.

Anchetatorii susศ›in cฤƒ dupฤƒ încasarea în contul societฤƒลฃii a veniturilor respective, acestea fie au fost transferate în conturile altor persoane, fie au fost retrase în numerar, în baza unor contracte formale de împrumut ลŸi cesiune de creanลฃฤƒ, în scopul disimulฤƒrii provenienลฃei ilicite a sumelor încasate.

În acest dosar ar fi vizat ศ™i nepotul lui Gigi Becali, Viorel Tudorache. El este suspectat de evaziune fiscalฤƒ ศ™i spฤƒlare de bani, dupฤƒ ce ar fi vândut unor cetฤƒศ›eni arabi, fฤƒrฤƒ a le emite facturฤƒ, sediul fostului cinematograf Aurora din Sectorul 2,  contra sumei de 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). Astfel, Tudorache ar fi provocat astfel un prejudiciu de 2,4 milioane de lei, prin neplata taxelor cฤƒtre stat.

Tudorache obศ›inuse imobilul respectiv, care fusese naศ›ionalizat, prin preluarea drepturilor litigioase.

Poliศ›iศ™tii bucureศ™teni, sub coordonarea procurorilor de pe lângฤƒ Tribunalul Bucureศ™ti, au descins, joi, dimineaศ›ฤƒ la ศ™ase adrese din Bucureศ™ti ศ™i Ilfov ศ™i au pus în aplicare cinci mandate de aducere pe numele unor suspecศ›i de evaziune fiscalฤƒ ศ™i spฤƒlare de bani.
 

Cele mai citite

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Consilier judeศ›ean din Gorj, sฤƒltat de mascaศ›i ศ™i dus la audieri

รŽn cartierul Obreja din Tรขrgu Jiu, joi dimineaศ›a, poliศ›iศ™ti de la Brigada de Combatere a Criminalitฤƒศ›ii Organizate ศ™i jandarmi din Brigada Specialฤƒ de Intervenศ›ie...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ