26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPensionar din Capitală, tâlhărit de doi slovaci

Pensionar din Capitală, tâlhărit de doi slovaci

Doi slovaci sunt suspectaţi că au furat banii unui bătrân de 85 de ani din Bucureşti, după ce l-au convins să le schimbe în lei un fâşic de dolari în care pretindeau că se află suma de 10.000 de dolari, relatează Mediafax, citând surse din Poliție.

Pensionarul susţine că slovacii, un bărbat şi o femeie, l-au abordat în scara blocului din Sectorul 4 unde locuieşte. Acolo, cei doi i-ar fi arătat un fâşic în care spuneau că sunt 10.000 de dolari pe care trebuie să îi schimbe urgent în bani româneşti, spun sursele citate.

Bătrânul s-a oferit să îi ajute, astfel că cei trei s-au dus în locuinţa acestuia. Ulterior, pensionarul a adus 700 de lei, pe care voia să-i dea slovacilor în schimbul valutei.

Înainte să se facă schimbul, femeia l-a ţinut de vorbă pe bătrân, timp în care complicele ei s-a dus în locul de unde pensionarul scosese cei 700 de lei şi a sustras de acolo alţi 2.900 de lei şi 300 de lei, le-a mai spus bătrânul anchetatorilor.

Bătrânul a realizat că riscă să fie victima unei înşelătorii şi a unui furt, moment în care cei doi slovaci au plecat din locuinţa acestuia.

Pensionarul şi-a alertat imediat vecinii şi a chemat Poliţia.

Slovacii, în vârstă de 64 de ani, respectiv 54 de ani, nu au apucat să iasă din scara blocului, fiind prinşi şi duşi la Secţia 15, unde vor fi audiaţi, cu ajutorul unui translator.

Într-o cutie poştală din scara blocului, oamenii legii au găsit 80 de dolari, care se presupune că erau banii din fâşicul arătat de slovaci pensionarului.

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă