15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru poliţişti sunt în greva foamei, din cauza subfinanţării sistemului de ordine...

Patru poliţişti sunt în greva foamei, din cauza subfinanţării sistemului de ordine publică

Patru polițiști au intrat în greva foamei, protestând față de finanțarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică, dar şi în urma suprasolicitării fizice şi psihice cauzate de deficitul de personal, potrivit Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNP).

Doi dintre poliţiştii care au ales această forma de protest sunt angajaţi în cadrul IPJ Argeş. Ei au ales să intre în refuz de hrană, la locul de muncă şi la domiciliu, pentru a atrage atenţia factorilor responsabili asupra problemelor grave cu care se confruntă poliţiştii şi personalul contractual din MAI, precizează sursa citată.

Anterior, alţi doi oameni ai legii au intrat în greva foamei. Unul dintre ei, Cristi Rada, este angajat în cadrul IPJ Gorj. El se află în localitatea de domiciliu şi se prezintă la programul de lucru, conform planificării.

De asemenea, preşedintele Biroului teritorial SNP Argeş – Cecilia Marilena Tatia a apelat la această formă de protest. Ea se află, din 1 august, alternativ, în faţa sediului Guvernului Românei şi în faţa sediului MAI din Bucureşti. Tatia a protestat, joi, şi în faţa Ministerului Muncii.

„Revendicările lor sunt specifice activităţii noastre sindicale şi au fost prezentate, de către FSNPPC/SNPPC, în scris, încă de la începutul acestui an, tuturor factorilor decidenţi ai statului, pentru a fi rezolvate în raport cu interesul social şi cu drepturile angajaţilor MAI: finanţarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică; logistica deficitară a poliţiştilor din structurile operative, care nu asigură corespunzător protecţia fizică a acestora (veste antiglonţ/antiînjunghiere, arme neletale pentru imobilizare şi autoapărare etc.) şi diminuează capacitatea de intervenţie în situaţiile ce impun aplicarea legii şi protejarea cetăţenilor; suprasolicitarea fizică şi psihică a poliţiştilor din cauza deficitului de personal; salarizarea necorespunzătoare, raportată la riscurile profesionale şi la nevoile de trai; necesitatea îmbunătăţirii cadrului juridic care reglementează atât faptele de ultraj împotriva poliţistului, cât şi uzul de armă şi protecţia juridică a omului legii; reacţia ineficientă a factorilor responsabili, şi în special a MAI, ca urmare a solicitărilor noastre de rezolvare a neajunsurilor enumerate”, precizează reprezentanţii sindicatului.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă