19.3 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialO nouă acuzaţie de plagiat. O lucrare semnată de Erica Mang, soţia...

O nouă acuzaţie de plagiat. O lucrare semnată de Erica Mang, soţia ministrului Educaţiei – similară unui articol semnat de doi cercetători străini

Erica Mang, soţia ministrului Educaţiei Ioan Mang, este unicul semnatar al unui articol ştiinţific care „plagiază” o lucrare din 2002 a doi cercetători străini, scrie HotNews.ro, citând un telespectator care a trimis cele două articole la B1 TV.

Erica Mang nu a putut fi contactată pentru a se pronunţa referitor la aceste acuzaţii.

Prima lucrare, semnată de N. Sklavos and O. Koufopavlou, a fost publicată în decembrie 2002 în IEEE Transactions on Computers din Washington, DC, USA şi se intitulează „Architectures and VLSI Implementations of the AES-Proposal Rijndael”.

A doua lucrare este semnată Erica Mang, autor unic, se intitulează „Two Different Architectures for the Hardware Implementation of the Rijndael Algorithm” şi este similară, cuvânt cu cuvânt, aproape în totalitate cu prima lucrare semnată de cei doi cercetători străini, fără a o cita pe această.

Lucrarea semnată de Erica Mang a fost publicată pe site-ul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Universitatea Craiova, printre cercetările prezentate la „conferinţa-simpozion SINTES (Internaţional Symposium on System Theory)” organizată de Facultate.

Este vorba despre aceeaşi conferinţă-simpozion pe site-ul căreia apare publicată şi lucrarea semnată de Ioan Mang şi acuzată public de plagiat.

Erica Mang este soţia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, şi este profesor şi prodecan la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii din Oradea.

Cele mai citite

Cântărețul Bjorn Ulvaeus s-a căsătorit. Artistul face parte din trupa ABBA

Bjorn Ulvaeus, membru al trupei ABBA, s-a căsătorit cu partenera sa, Christina Sas, într-o ceremonie specială oficiată de Sandi Toksvig, gazda emisiunii BBC "QI". Bjorn...

VIDEO Bărbat prins de un mal de pământ în timp ce lucra la o rețea de canalizare. A fost salvat de pompieri

Un bărbat de 55 de ani, care lucra la introducerea rețelei de canalizare în comuna Stoina, din județul Gorj, a fost surprins de un...

Comisia Europeană propune un ajutor de aproape 22 de milioane de euro pentru fermierii din România

Comisia propune alocarea a 120 de milioane de euro pentru fermierii afectați de fenomene meteorologice nefavorabile din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România Comisia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă