Un numar de 15 persoane, dintre care patru luptatori in Revolutia din 1989 si 11 urmasi ai eroilor-martiri, vor ramane fara beneficiile care le sunt acordate prin Legea Recunostintei ca urmare a faptului ca rudele lor sau chiar ei au fost colaboratori ai Securitatii. Secretariatul de Stat pentru Revolutionari a cerut la CNSAS verificarea tuturor celor care au cerut preschimbarea certificatelor de revolutionari, iar pana acum s-au dat verdicte favorabile pentru patru luptatori in Revolutie si pentru cinci eroi-martiri.
"Va trebui sa le retragem certificatele celor care le-au primit deja, sau titlurile acordate urmasilor. Nici unul nu este din Timisoara. Nimeni nu a atacat deciziile primite de la CNSAS. Atat am primit pana acum, pentru ca CNSAS a lucrat in ritmul specific. Am anuntat aceste nume la Timisoara si tot la Timisoara le voi anunta si pe celelalte, cand le vom mai primi", a declarat ministrul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, Puiu Fesan.
Revolutionarii care au primit aceste verdicte sunt: Vasiliu Florin Vlad Sebastian, despre care Fesan a spus ca este presedinte de asociatie de revolutionari in Galati; Balaci Nicolae, fost locotenent major, din Oradea; Bratu Roman Filica, erou-martir, din Braila; Dragomirescu Mihai Liviu si Gradinaru Dumitru, ambii eroi-martiri din judetul Arges; Belehuz Ioan, erou-martir din Botosani; Mehedintiu Sandi, luptator, acum preot la Biserica Coltea; Zeana Corneliu, luptator, din Bucuresti; Trosca Gheorghe, fost sef de Stat Major la USLA, impuscat in noaptea de 22 decembrie 1989, in fata MApN. "Balaci Nicolae a cerut preschimbarea certificatului, dar nu il va mai primi. Zeana Corneliu a primit deja certificatul nou, dar va ramane fara el. Cei care au primit aceste distinctii vor trebui sa restituie si banii pe care i-au primit pana acum. Din pacate, va trebui sa retragem titlurile si pentru urmasi, in numar de 11", a mai spus Fesan.
In doi ani de cand s-a cerut reinnoirea dosarelor pentru revolutionari, au fost eliberate circa 7.000 de asemenea documente. Situatia de dinainte de aceste demersuri arata ca exista peste 23.000 de revolutionari cu acte.