UPDATE. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost adus cu ambulanța la Tribunalul Constanța.
UPDATE. Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare. Sentinţa este definitivă şi executorie şi măreşte pedeapsa decisă în toamna lui 2015 de Tribunalul Constanţa care îi dăduse trei ani şi jumătate de închisoare.
––––––
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, află miercuri decizia definitivă în dosarul Centrului Militar Zonal, în care este cercetat pentru abuz în serviciu.
Nicuşor Constantinescu a fost condamnat pentru abuz în serviciu în formă continuată în dosarul privind Centrul Militar Judeţean Constanţa, pentru refuzul de a finanţa activitatea acestuia în perioada 2009 – 2013, respectiv asigurarea telecomunicaţiilor şi a pazei.
Citește și: UPDATE. Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Constanța. A treia zi în acestă săptămână
Tot miercuri, fostul şef al Consiliului Județean Constanța va trebui să dea explicații în fața judecătorilor de la Tribunalul Constanța intr-un alt dosar, în care e acuzat de abuz în serviciu și de constituirea unui grup infracțional organizat, el fiind condamnat în acest dosar la șase ani de închisoare.
Citește și: Nicușor Constantinescu, condamnat la ȘASE ani de închisoare
Instanţa i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu exercitarea unor drepturi după executarea închisorii, el fiind obligat să plătească 3.000 euro daune morale către partea civilă Marian Turbatu, respectiv 4.000 euro şi 10.000 euro către două firme implicate în construcţia centralelor eoliene.
Magistrații au decis ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest preventiv. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Acuzaţiile procurorilor Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ.
În perioada 2011 – 2013, Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al RAJA Constanţa, susţin procurorii. „Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale”, mai spun anchetatorii DNA.