Nici unul din copiii infectați din Argeș nu a făcut complicații în ultimele ore

de Avram Eliza , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:14, 12 februarie 2016
Nici unul din copiii infectați din Argeș nu a făcut complicații în ultimele ore

Nici unul din copiii infectați cu boala diareică și internați în spitalele din Argeș nu a făcut complicații, a anunțat, vineri, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, citată de Agerpres. 

"Menţionăm că în ultimele 24 de ore, s-au transportat doi copii la Bucureşti, un copil cu vârsta de un an şi o lună diagnosticat cu rotavirus la Spitalul Matei Balş şi un copil cu vârsta de nouă luni care prezenta traumatism cranio-cerebral şi sindrom febril. Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş, în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei", se precizează într-un comunicat al DSP Argeş. 

Conform aceleiaşi surse, situaţia din judeţul Argeş este în continuare atent monitorizată. 

"În prezent se derulează o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii înainte de apariţia simptomatologiei", se mai arată în comunicat. 

La Spitalul "Marie Curie" au fost transferaţi în ultima perioadă 12 copii din localităţi de pe raza judeţului Argeş, dintre care unul a murit, iar la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" sunt internaţi alţi trei copii, toţi cu stare ameliorată, a anunţat în urmă cu o zi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu. 

"La Spitalul 'Marie Curie' au beneficiat de dializă peritoneală opt copii. La ora actuală sunt şapte copii sub dializă peritoneală, toţi fiind amelioraţi", a spus secretarul de stat. El a precizat că trei dintre copiii de la Spitalul "Marie Curie" şi doi dintre cei de la "Matei Balş" au fost confirmaţi cu rotavirus. 

Strâmbu a mai arătat că a fost confirmată prezenţa bacteriei E. coli la un singur copil, cel decedat la Spitalul "Marie Curie". 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morţii unei fetiţe în vârstă de un an din oraşul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. 

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. 

Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti, unde fusese transportat în stare gravă şi diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design