13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMita in dosarul CFR Timisoara

Mita in dosarul CFR Timisoara

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis in judecata opt persoane pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie, in dosarul "CFR Marfa – Sucursala Timisoara”. Spiridon Mihail, fost director in perioada 2001-2003, Titiriga Ioan, fost sef de divizie in perioada 2001-2004, si Andreescu Simona Liana, fost sef al serviciului investitii in perioada 2000-2006, sunt acuzati de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata mai multi asociati si administratori ai unor societati comerciale din judetele Timis si Hunedoara.
In perioada 2001-2004, cei trei directori ai CFR Marfa, sucursala Timisoara, avand si calitatea de membri ai comisiilor de licitatie, au pretins si au primit foloase materiale necuvenite. Acestea constau in mobilier de lux, executarea unor lucrari de constructii, instalatii termice, sanitare si de climatizare la locuintele lor si ale membrilor familiilor lor, in valoare de peste doua miliarde de lei, de la administratorii societatilor comerciale din Timis si Hunedoara.
Cei trei din conducerea societatii de transporturi feroviare marfa au favorizat firmele respective pentru a obtine si a executa unele lucrari de investitii, reparatii capitale si reparatii curente la obiectivele Sucursalei CFR Timisoara, in mod preferential. Mai mult, cei trei au inlesnit receptionarea si decontarea unor lucrari neefectuate sau efectuate partial de catre firmele favorizate.
Prejudiciul adus bugetului SNTFM CFR Marfa Timisoara este de peste cinci miliarde de lei vechi. Societatea s-a constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului. In acelasi timp s-au luat masuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand inculpatilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă