6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMiron Mitrea pleacă în Africa: Merg în afara României să fac consultanţă...

Miron Mitrea pleacă în Africa: Merg în afara României să fac consultanţă politică

Miron Mitrea, fostul ministrul PSD al transporturilor, a declarat marţi, la Parlament, că nu îl mai interesează politica, dar va pleca “în afara României” şi va face consultanţă politică. 

“Politica nu, în niciun caz, mi-a ajuns. Acum o să mă duc în afara României să fac consultanţă politică. Am nişte oferte în Africa”, a afirmat Miron Mitrea. 

Miron Mitrea a spus că perioada petrecută în închisoare “nu a fost o mare bucurie”. “Nu e cea mai fericită, dar fiecare şi-o face şi o simte cum poate. I-am auzit pe unii plângându-se foarte tare, dar asta e – ajungi în puşcărie, îţi faci puşcăria, după aia eşti liber, îţi vezi de viaţă”, a precizat Mitrea. 

Fostul ministrul al Transporturilor a menţionat că şi-a făcut lichidarea de la Parlament, dar au mai rămas mici lucruri de predat, cum ar fi un calculator. 

Întrebat dacă îi era dor de Parlament, el a răspuns: “Nu îmi mai e dor de nimic, decât de prieteni”. 

Citește și: Miron Mitrea, la ieșirea din închisoare: ”Mi-au ajuns 26 de ani de politică”

Miron Mitrea a fost pus în libertate de Tribunalul Constanţa în luna mai. El a fost condamnat definitiv, pe data de 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a primit foloase necuvenite din partea fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu, în perioada 2001-2002, în valoare totală de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă