18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMinistrul ungar de externe: Avem tot interesul ca România şi Bulgaria să...

Ministrul ungar de externe: Avem tot interesul ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen

Ministrul de externe al Ungariei, Martonyi Janos, a declarat duminică la Cluj că există tot interesul ca România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen, informează Agerpres. ‘(…) Trecutul ne leagă împreună şi putem clădi în continuare împreună. Lucrăm împreună, ne ajutăm reciproc şi avem tot interesul ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen. La asta lucrăm împreună. (…)’, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul Martonyi Janos a depus duminică o coroană de flori la mormântul contelui Banffy Miklos din Cimitirul Central din Cluj-Napoca. ‘Clujul a dat Ungariei doi miniştri de externe – Martonyi Janos, care este născut la Cluj, tatăl său a fost profesor universitar, şi Banffy Miklos, care a fost ministru în anii ’20, imediat după război. Apoi, în 1926 s-a întors la Cluj-Napoca unde a trăit până în anii ’50, când a plecat iar la Budapesta şi a organizat încoronarea regelui Karol, ultimul rege habsburgic. După ce a murit, Banffy Miklos a fost exhumat în 1976 şi adus înapoi acasă’, a declarat Gal Gyorgy, autorul unei cărţi despre Cimitirul Central din Cluj-Napoca, care este un cunoscut loc de pelerinaj pentru etnicii maghiari.

Ministrul Martonyi Janos va avea luni o întâlnire cu rectorul UBB, Andrei Marga, şi cu primarul Sorin Apostu şi va susţine o prelegere la Biblioteca Centrală Universitară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă