7 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialMedicul Gheorghe Burnei, acuzat că ar fi făcut experimente pe copii, a...

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat că ar fi făcut experimente pe copii, a vrut să lucreze la o clinică privată care ar apărea într-un dosar DIICOT

Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și că ar fi făcut experimente pe copii, ar fi încercat să revină în activitate la o clinică privată, care apare într-un dosar DIICOT pentru că ar fi făcut decontări fictive prin Casa de Asigurări de Sănătate București, se precizează într-un articol postat pe site-ul Casa Jurnalistului.

Potrivit sursei citate, clinica Gral Medical ar fi vizată de o anchetă DIICOT privind decontări fictive din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate, inclusiv pentru morți

Într-o sesizare din 2013, directorul Gral, Robert Șerban, ar fi acuzat că face parte dintr-un grup infracțional care sustrage fonduri publice. 

Casa Jurnalistului mai precizează că patronul Gral a fost el director al Casei de Asigurări București, până când Ministrul Sănătății i-ar fi cerut să-și dea demisia pentru conflict de interese, după ce o inspecție a descoperit că o clinică a soției avea contracte preferențiale cu instituția condusă de soț.



 

Curtea de Apel București a decis, în 18 iulie, ca medicul Gheorghe Burnei să rămână sub control judiciar, cu interdicția de a profesa în spitalele publice, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel București a respins contestația medicului și a menținut o decizie a Tribunalului București, instanță care a constatat, pe 7 iulie, ca fiind legală măsura controlului judiciar. Printre interdicțiile impuse de judecători medicului se află și aceea să nu exercite profesia sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, și anume, în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe de Copii „Marie Curie" sau în altă unitate din sistemul public de sănătate.

Burnei le-a cerut magistraților să-i ridice controlul judiciar, negând că ar fi luat bani de la părinți pentru a le opera copiii.

„Nu am condiționat actul medical. Părinții au venit din proprie inițiativă și au lăsat acei bani acolo. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am făcut rău nimănui. Puteam să mă duc în sistemul privat sau în străinătate, dar n-am făcut-o. Acum m-am trezit cu o avalanșă de procese. Am adus economii la Casa Națională de Asigurări de Sănătate de milioane de euro. De șapte luni nu am ținut cursuri pentru studenți. Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întrețin. N-am găsit un loc unde să-mi desfășor activitatea. De trei săptămâni mi s-a dat voie să lucrez în spitale private, dar acolo nu sunt condiții. Nu au aparatură", a spus Burnei.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul „Marie Curie" din București. Procurorii susțin că există indicii privind săvârșirea de către Gheorghe Burnei a unor infracțiuni contra vieții și contra integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei ar fi agravat-o prin acțiunile sale intenționate.

 

Cele mai citite

Industria de amanet din România anticipează o creștere de cel puțin 20% în 2025

Valoarea pieței de amanet din România este estimată să depășească 2,5 miliarde de lei în 2024, ceea ce ar reprezenta o creștere de 25%...

The Telegraph: ”De la o viață privilegiată în Londra la exilul în Rusia: Povestea dramatică a Asmei al-Assad”

Fosta Primă Doamnă a Siriei, odinioară simbol al emancipării feminine, trăiește acum în umbra unui regim sângeros și se confruntă cu consecințele unei alegeri...

Poșta Română introduce plata cu cardul la domiciliu

Poșta Română, în parteneriat cu CEC Bank și Visa, implementează o soluție modernă de plată direct la domiciliul clienților Începând cu 12 decembrie 2024, românii...
Ultima oră
Pe aceeași temă