13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMalpraxis în cazul Raluca Stroescu. Daune de 100.000 de euro

Malpraxis în cazul Raluca Stroescu. Daune de 100.000 de euro

Raluca Stroescu, tânăra despre care s-a spus că ar fi murit de epuizare la locul de muncă acum zece ani, a fost victima unui malpraxis, spun judecătorii. Medicul care nu a depistat că era la un pas de comă diabetică, deşi a consultat-o cu doar câteva ore înainte de a muri, a fost condamnat.

Medicul care a tratat-o pe Raluca Stroescu a fost condamnat la plata unor despgubiri de 100.000 de euro, în solidar cu clinica privată la care lucra în 2007, potrivit Digi 24. De asemenea, medicul Angela Culeva a primit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.
Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.
În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o o mare corporaţie din Bucureşti. Se simţea slăbită, aşa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită pentru consultaţie.
Marina Constantinescu, avocat: „S-a pus un diagnostic de anorexie şi sindrom caşectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgenţă şi a fost trimisă acasă. La mai puţin de şase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat”.
Tatăl fetei este convins că fiica sa ar fi trăit dacă primea un diagnostic corect. Mai ales că autopsia a scos la iveală faptul că Raluca suferea de trei luni de diabet.
Ancheta a fost clasată în 2015, dar tatăl tinerei a contestat în instanță decizia, iar magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au considerat că se impune continuarea acestui proces.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă