6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialMagistrații Curții de Apel București au decis: Primărița din Craiova nu scapă...

Magistrații Curții de Apel București au decis: Primărița din Craiova nu scapă de proces, în dosarul în care este acuzată de luare de mită și spălare de bani. Lia Olguța Vasilescu: Telenovela continuă

UPDATE 16.00: Lia Olguța Vasilescu a reacționat, pe contul său de Facebook, după ce judecătorii de la CAB i-au respins restituirea dosarului la DNA. 

”Curtea de Apel Bucuresti a trimis dosarul meu, spre rejudecare, la Tribunalul Bucuresti, pentru vicii de procedura. Mai precis, dupa ce instanta a decis returnarea dosarului la DNA pentru incalcarea dreptului la aparare, probe obtinute ilegal etc, a omis sa citeze procurorul DNA, dupa 5 zile. Astazi, DNA a atacat decizia Tribunalului Bucuresti pentru vicii de procedura. N-am pierdut nimic, n-am castigat nimic. O luam de la capat cu procedurile de Camera Preliminara. Telenovela continua…”, a scris primărița din Craiova, pe Facebook. 


Magistrații Curții de Apel București au respins, vineri, restituirea la Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dosarului primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani.

Se rejudecă legalitatea administrării probelor în camera preliminară. În alte cuvinte, se va lua de la capăt procedura din camera preliminară.

În martie 2016, primarul Lia Olguța Vasilescu a fost acuzată de luare de mită, spălare de bani, dar și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani. Alături de Olguța, au mai fost acuzați administratorul public al Craiovei, Radu Cosmin Preda, dar și Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie. În același dosar, au fost deferiți justiției Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.


Citește și: Cine a greșit în dosarul Olguței Vasilescu? Instanța a respins o înregistrare ambientală, un denunț și declarații luate de polițiști fără delegație

Tribunalul București, prin judecătorul de camera preliminară,  a înlăturat probe din dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată primarul Craiovei, Olguța Lia Vasilescu. A fost greșeala procurorului DNA, care nu ar fi respectat procedurile când a administrat probele sau a fost greșeala  judecătorului de camera preliminară când a evaluat legalitatea administrării probelor?

Procurorii anticorupție susțin că, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri ar fi fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. Inculpata s-ar fi folosit, în schimbul obținerii acestor foloase, de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD, afirmă DNA.

De asemenea, Olguța Vasilescu este acuzată că și-ar fi folosit influența pentru a obține de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de aproape 45.000 de euro conținând imaginea acesteia și sloganuri de campanie electorală. Materialele în cauză ar fi fost realizate de o firmă în baza unui contract fictiv încheiat cu societatea omului de afaceri.

Totodată, procurorii anticorupție o acuză că ar fi pretins și primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, o sumă de aproape 570.000 de lei, pentru și printr-o asociație non-profit, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Inspector RAR, trimis în judecată pentru multiple infracțiuni de corupție

Rețeaua facilita, contra cost, atestarea falsă a efectuării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru vehicule care nu erau prezente în stațiile de inspecție Procurorii Direcției Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă