7 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialMacovei: Ce ne pregăteşte USL? O preluare a puterii ca la ruşi...

Macovei: Ce ne pregăteşte USL? O preluare a puterii ca la ruşi în 1917?

Europarlamentarul Monica Macovei, comentează, într-o postare de pe blog, că, prin acţiunile lor,  liderii USL pregătesc „o preluare a puterii ca la ruşi în 1917”. Monica Macovei spune că mini-recensământul „inventat” de Victor Ponta „încalcă dreptul românilor la vot”, explicând că premierul nu le poate „lua dreptul românilor din străinătate să voteze sau să ceară să nu fie incluşi la stabilirea cvorumului”

Europarlamentarul mai spune că referendumul, organizat pe regulile stabilite de ministrul de Interne Ioan Rus, este contestat de însuşi iniţiatorul lui – Victor Ponta, deoarece „nu i-a convenit rezultatul”. Macovei mai explică faptul că actualizarea listelor electorale după terminarea referendumului este „un demers ilegal”.

Monica Macovei consideră că declaraţiile preşedintelui interimar Crin Antonescu, privind apariţia unor violenţe de stradă în cazul în care preşedintele Traian Băsescu nu ar fi fost suspendat, reprezintă, de fapt, ameninţări şi opinează că USL ar putea  „să folosească metodele revolutiei comuniste din 1917 din Rusia”.

REDĂM INTEGRAL DECLARAŢIILE MONICĂI MACOVEI

„Ponta inventeaza „mini-recensamantul”, incalcand dreptul romanilor la vot. Antonescu vorbeste despre violente sociale. Ce ne pregateste USL? O preluare a puterii ca la rusi in 1917?

1. Ponta nu poate lua dreptul romanilor din strainatate sa voteze sau sa ceara sa nu fie inclusi la stabilirea cvorumului, asa cum nu poate accepta propunerea ilegala a primarului PSD din Bacau sa nu mai fie inclusi pe listele electorale cei care au cartile de identitate expirate. Aceste drepturi nu pot fi luate romanilor din dorinta bolnava a USL de a detine puterea absoluta.

2. Ponta a organizat referendumul pe regulile stabilite si comunicate de ministrul Rus din guvernul lui, apoi tot el il contesta, ii schimba regulile in timpul jocului si dupa incheiere, pentru ca nu i-a convenit rezultatul.

Ponta si USL incearca acum sa „actualizeze” listele electorale – un demers ilegal, cat timp referendumul s-a consumat. Curtea Constitutionala a cerut listele electorale permanente actualizate „in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012”. Adica listele folosite deja, nu cele pe care se pregatesc Ponta si USL sa le fabrice in aceste zile. Potrivit legii, se iau in consideratie listele actualizate la data de 11 iulie, adica la cinci zile de la stabilirea datei referendumului. Toate demersurile facute ulterior sunt ilegale. Rezultatul referendumului-capcana a schimbat calculele USL si a adancit haosul si ilegalitatea.

Reamintesc:

* ministrul PSD Ioan Rus a anuntat, pe 24 iulie, ca listele electorale au fost actualizate si ele includ 18.292.514 de persoane – si anunta obiectivul MAI de a organiza referendumul „in conditii de deplina legalitate si securitate”;

* pe 27 iulie, MAI a transmis Biroului Electoral Central numarul actualizat al alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente : 18.292.514. Acesta este numarul pe baza caruia s-a desfasurat referendumul si nu poate fi schimbat retroactiv.

3. In acest timp, leul se devalorizeaza, scade puterea de cumparare a oamenilor si saracia creste in fiecare zi din cauza imposturii si incompetentei guvernului Ponta.

4. Antonescu a declarat aseara la postul inculpatului Voiculescu ca, daca presedintele Basescu nu era suspendat (a se citi demis), la toamna am fi avut violente sociale. Asta ne indica o alta etapa a planului USL. De unde stie Antonescu ca urmau violente sociale la toamna? Amintesc ca Viorel Hrebenciuc a recunoscut public ca protestele din ianuarie-februarie au fost orchestrate de USL. Si atunci, se pregateste USL sa scoata oamenii in strada daca nu obtine rasturnarea scorului la referendum? Adica sa foloseasca metodele revolutiei comuniste din 1917 din Rusia?”

Cele mai citite

Piața rezidențială în 2024: Creștere a cererii și noi proiecte în București

Anul 2024 a adus o evoluție pozitivă pentru piața rezidențială, datorită condițiilor mai atractive de accesare a creditelor ipotecare comparativ cu 2023. Cu toate...

Modificări fiscale pregătite: Guvernul analizează măsuri care ar putea reduce venitul net al salariaților

În contextul unui deficit bugetar crescut și al presiunilor pentru reforme fiscale, guvernul și partidele politice dezbat propuneri care ar putea schimba semnificativ sistemul...

Val de atacuri cu drone în Rusia: Aeroporturi închise temporar

Rusia se confruntă cu un nou val de atacuri cu drone lansate de Ucraina, care a dus la întreruperea temporară a operațiunilor pe aeroporturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă