Kovesi: "DNA va mai ancheta doar fapte mărunte, dacă trece pachetul legislativ"

de Iulia Iancu , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:56, 01 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi avertizează că DNA nu va mai putea ancheta decât fapte mărunte, dacă modificările la Legile Justiției trec în forma actuală. Și Forumul Magistraților critică noul pachet legislativ inițiat de mai mulți parlamentari PSD, printre care se numără și fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a explicat marți seară, la televiziunea online Rezistența TV, că DNA nu va mai face mare lucru dacă procurorii sunt puși sub control politic, prin noul pachet legislativ de modificare a Legilor Justiției. 

Judecătorii de la Asociația Forumul Magistraților au strâns 4.000 de semnături de la colegii lor împotriva proiectului de lege inițiat de ministrul Tudorel Toader. Acum, proiectul ministrului a fost abandonat, însă unele dintre propunerile lui se regăsesc în noul pachet legislativ inițiat de deputatul Florin Iordache.

Noul pachet legislativ păstrează președintele Românieiîn procedura de numire a șefilor marilor parchete, dar îl scoate din cea de revocare. În plus, șeful statului este scos din procedura de numire a șefilor secțiilor operative. De asemenea, Inspecția Judiciară nu va fi nici la Ministerul Justiției, nici la CSM, ci în subordinea unui nou înființat Consiliu de integritate al procurorilor și judecătorilor, din care nu se știe cine va face parte.

Comentarii

 • Cicerone

  03 noiembrie 2017 16:14

  BA-GA-BON-TEA--LA!

  raspunde comentariului
 • Cicerone

  03 noiembrie 2017 16:12

  Insa eu raman la toate rece eminescian.Si ce te face sa crezi ca ai anchetat fapte mari?Probabil zdreanta cea elita avea cazuri bomba in gazarie.Bagabonteala pe pita.

  raspunde comentariului
 • dan

  02 noiembrie 2017 12:42

  Baietii destepti de la Hidroelectrica, prejudiciu - un miliard de euro, jaful de la "Autostrada Bechtel", alt miliard de euro, jaful din paduri, sute, de milioane, daca nu miliarde de euro paguba, dosarul EADS, alte sute de milioane de euro, impozite de miliarde de euro neplatite statului roman de catre multinationale sun doar cateva exemple de cazuri grave de care s-r fi putut ocupa DNA-ul doamnei Kovesi. Asa incat, din cate se vede, n-are decat sa ancheteze cazuri marunte, daca are interzis la fraudele uriase...

  raspunde comentariului
 • nu-i bai

  02 noiembrie 2017 7:25

  Nici pe timpul comunistilor nu indraznea Justitia sa se ia de primii oameni in stat si de demnitarii nostri. Cum isi permite o cucoana tanara sa ia la rost presedintii camerelor parlamentare, proprietari de echipe de fotbal, patroni care fara sa fenteze tva-ul si alte taxe, nu si-ar fi putut dezvolta afacerile legale in Romania?! Si-apoi, sunt pline pietele, vorba domnului ministru Varujan Vosganian, cu babe absolute care vand pantrujel si oua pe maarginea tarabelor fara sa plateasca statului nimic si sunt mai multe decat afaceristii luati la tinta de DNA. Unde am ajuns? Sa tinem cu multinationalele si sa lovim cu asa zisa justritie in romani ca Vasile Turcu, Dumnezeu sa-l odihneasca, Ghita ajuns sa se refugieze in Serbia, Ioan Niculae la puscarie, domnul profesor Dan Voiculescu caruia i s-au furat trei ani din viata si multi...multi alti compatrioti care au de-a face cu sorosista Laura Codruta Kovesi.

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  02 noiembrie 2017 4:09

  Adică carevasăzică Inchiziția va primi doar firmiturile care mai pică de la masa pizderilor, asta ecce, evident nu poate să taie felii din propriul preskur, are dreptate, ce va pune pe masă preacinstita fomistă?

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 3:06

  TOT TACEM,INDURAM,DICTATURA,DE LA UN REGIM,LA ALTUL,CUM SCRIA,UN PRIETEN DIN AUSTRALIA,NE ESTE FRICA,DE CRIMINALI,TERORISTI,I-AM IERTAT,EI INAINTE,BINE MERSTI,CU TEROAREA MAFIA,ESTE RINDUL,SERPILOR,CAPETELOR CAPENILOR TERORISTE,SA PLATEASCA,ALTFEL,NU SE LINISTESC,ASTIMPARA

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 2:59

  bai maimutelor,securistilor,neosecuristilor,ati si blocat,tastatura,prostilor,incultilor,unelte alle teroristilor,mafiei de stat,agenturile NWO, scriam,ce-mi sopteau,fugari,transfugii, anilor 80,despre Judecatoria Medias,jud SIBIU, cind ajungeau,pe mina lor,la primul,apel,primeau,un an si doua luni,de puscarie comunista,daca,daca mai indrajneau,sa faca vre-unul recurs,primea ,de la un an si sase luni,la doi anii,de temnita,teroare comunista...P.S citi morti,ucisi,pe frontiera,schingiuti,,victimile inca vorbesc,mama vostra de criminali,tertionari,securisti,procurorii militari,judecatori,o sa va aduca victimele in fata justitiei drepte

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 1:11

  WE ARE THE SPIRITUAL LIFE,

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 1:09

  IT COMING THE JUSTICE,ON THIS LIFE,BE UNITED,OPEN,THE EYES

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 1:07

  DONT MEST,WITH US,DESERVICILE,STATE MAFIA,YOU KEEP US,ON THE EYE,WE THE SAME

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 1:05

  THEY,F...K WITH,USTHEY GET,WE DONT,HAVE MONEY,WE HAVE,THE POWER,OF THE MIND,NEXT LEVEL,ATENTIE, SOCIETATILE SECRETE OCULTE,EYE,BY EYE.

  raspunde comentariului
 • un roman

  02 noiembrie 2017 1:01

  WE,THE PEOPLES,TO THE OCULT NWO,ORGANIZATION,WE LOCK,TO THE GLOBALIST MAFIA,CORRUPTION,NEVER YOU,HAVE TO UNDERESTIMATE,THE POWER,OF US,WE ARE THE PEOPLES BEHIND, Anonymous - IMPORTANT Message to the Citizens of the World 2017 Anonymous Official

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design